| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Wojas Początkujący
|
Wysłany: 12 Sie 2009 21:03 Temat postu: Zostałem potrącony na przejściu dla pieszych |
|
|
Zostałem potrącony na przejściu dla pieszych. Sprawca uciekł z miejsca wypadku. Miałem stłuczenie czaszki, usunięto krwiaka mózgu, złamana kość strzałkowa prawej nogi , ogólne potłuczenia, rok po wypadku dostałem ataku padaczki pourazowej. Z tego powodu obecnie jestem na rencie, lekarz nie wyraził zgody na powrót do pracy (pracowałem jako kierowca) _________________ Wojas... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 13 Sie 2009 17:59 Temat postu: |
|
|
Jeżeli sprawca uciekł z miejsca wypadku i nie ustalono jego tożsamości i samochodu, którym jechała odszkodowanie należy się z Funduszu Gwarancyjnego - zadośćuczynienie, renta wyrównawcza, zwrot kosztów leczenia. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojas Początkujący
|
Wysłany: 13 Sie 2009 21:20 Temat postu: |
|
|
A za utracone dochody, bo kierowcą nie będę z dobrze zarabiałem?
I co teraz najlepiej zrobić, minął już ponad rok i czy nie jest za późno? _________________ Wojas... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 16 Sie 2009 15:47 Temat postu: |
|
|
Witam Wojas.
Jeśli chodzi o czas jaki masz na stranie się o odszkodowanie , to zależy od tego jaki statut od strony prawnej ma sprawa.
Czy wyrok przeciwko sprawcy jest z Kodeksu Wykroczeń ( 3lata wstecz ) czy Kodeksu Karnego ( 20 lat wstecz, uwzględniając nowelizacja, która weszła w życie 10 sierpnia 2007 roku. Czyli po 10 sierpnia 1997 sprawy z K.K. przeciwko sprawcy sprawy nadają się do odszkodowania ).
A jeśli chodzi o koszta, utracone dochody to wszystko, to jeśli mają związek przyczynowo-skutkowy ze zdarzeniem drogowym to jak najbardziej. Tylko trzeba mieć na to dowody czyli dokumenty potwierdzające straty, bądź wydatki poniesione.
Pozdrawiam. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wester13 Początkujący
|
Wysłany: 28 Wrz 2010 09:21 Temat postu: Finishing Your Shot |
|
|
Finishing Your Shot
Test and visualise your own entire subsequent shot. This alright understands how you are about to play it, yet it is just as important to know wherever you're likely to use it. Remember the position. Appear straight down the fairway and uncover any focus on where you want the shot to finish. Of course you can buy golf clubs in discount golf store. ishiner |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|