| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ania1984 Początkujący
|
Wysłany: 24 Maj 2009 21:07 Temat postu: złamanie spojenia łonowego(miednicy) |
|
|
| Niecałe dwa miesiące temu miał miejsce wypadek samochodowy na terenie Danii byłam pasażerką poszkodowaną obrażenia jakich doznałam to:Złamanie kości kulszowej i łonowej,panewki stawu biodrowego bez przemieszczeń, złamanie miednicy,złamanie żeber ,powierzchowne urazy obejmujące liczne okolice ciała oraz inne kombinacje okolic ciała ,otwarta rana głowy-ciała obce szkło, szczękościsk,podejrzenie złamania łuku jarzmowego żuchwy,uraz płuca.Moje pytania brzmi jakich roszczeń i z jakich tytułów mogę się dobiegać u ubezpieczyciela .Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym płatnym ale to świadczenie kończy mi się z dniem 15 czerwca 2009 i pozostanę bez środków do życia (jestem samotnie wychowującą matką) o jaki e świadczenia i gdzie mogę się ubiegać.Proszę o pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 24 Maj 2009 23:14 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Pani sprawę przekazaliśmy już do współpracującej z nami Kancelarii Prawnej Europejskiego Centrum Odszkodowań. Skontaktuje się z Panią agent naszej firmy w celu udzielenia Pani wyjaśnień na zadane przez Panią pytania w poście. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekspert Średnio zaawansowany
|
Wysłany: 26 Maj 2009 10:07 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze czy sprawcą był kierowca Duński czy Polski, od tego będzie zależało w ramach jakiego systemu prawnego będzie rozpatrywane roszczenie.
Z tytułu wypadku masz prawo do:
- zadośćuczynienia
- odszkodowania z tytułu kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji, opieki itp.
Jeśli chodzi o koniec urlopu wychowawczego i niezdolność do pracy to może okazać się że w grę wejdą jeszcze dodatkowe roszczenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lunatykros Początkujący
|
Wysłany: 23 Cze 2009 14:42 Temat postu: odpowiedź |
|
|
Witam
Przy długotrwałym leczeniu na pewno należy sie również Pani renta na zwiększone potrzeby. Oczywiście oprócz zadośćuczynienia i zwrotu kosztów leczenia. Dobrze jest również upewnić sie czy kancelaria nie pobiera prowizji od kosztów leczenia. Jeżeli w związku z wypadkiem nie może Pani podjąć pracy wówczas należy sie również odszkodowanie w postaci utraconego dochodu.
Przy takich obrażeniach na pewno wymaga Pani opieki osób trzecich – i tu kolejne odszkodowanie – pokrycie kosztów takiej opieki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|