| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Konrad Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 13:18 Temat postu: Wypadek w szkole |
|
|
Witam.
Mój syn uległ wypadkowi w szkole. Nauczyciel podczas lekcji WF kazał dzieciom skakać przez kozła. Mój syn zeskakując z kozła niewłaściwie stanął na prawą nogę, czego efektem było złamanie piatej kości sródstopia. Czy za ten wypadek mojemu synowi należy się odszkodowanie? _________________ Konrad |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 10 Mar 2009 13:27 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
W tym momencie nie możemy definitywnie stwierdzić, czy Pańskiemu synowi należeć się będzie odszkodowanie z policy OC szkoły, czy bedzie ten wypadek zakwalifikowany jako NW. Poprosimy o więcej szczegółów, a mianowicie czy miejsce zeskoku było prawidowo zabezpieczone, czy byli świadkowie tego zdarzenia. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Konrad Początkujący
|
Wysłany: 13 Mar 2009 13:17 Temat postu: |
|
|
Witam.
Rozmawiałem z synem. Z tego co mi powiedział jasno wynika, że wina leży po stronie nauczyciela, który nie zakazał wykonywania ćwiczenia mimo tego, że materac na którym kończyli ćwiczenie uczniowie odsunął się na odległość 1-1,5 metra, czego efektem było to, że uczniowie po odbiciu się z kozła zeskakiwali bezpośrednio na podłogę, a nie na materac. _________________ Konrad |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 13 Mar 2009 13:51 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Z przedstawionego przez Pana opisu wynika jasno, iż faktcznie winę za wypadek ponosi nauczyciel WF, jeżeli są świadkowie tego wpadku to może syn Pana ubiegać się o odszkodowanie z polisy OC szkoły. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|