Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Wypadek w szkole

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Konrad
Początkujący

PostWysłany: 10 Mar 2009 13:18    Temat postu: Wypadek w szkole

Witam.
Mój syn uległ wypadkowi w szkole. Nauczyciel podczas lekcji WF kazał dzieciom skakać przez kozła. Mój syn zeskakując z kozła niewłaściwie stanął na prawą nogę, czego efektem było złamanie piatej kości sródstopia. Czy za ten wypadek mojemu synowi należy się odszkodowanie?
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 10 Mar 2009 13:27    Temat postu:

Dzień dobry.
W tym momencie nie możemy definitywnie stwierdzić, czy Pańskiemu synowi należeć się będzie odszkodowanie z policy OC szkoły, czy bedzie ten wypadek zakwalifikowany jako NW. Poprosimy o więcej szczegółów, a mianowicie czy miejsce zeskoku było prawidowo zabezpieczone, czy byli świadkowie tego zdarzenia.
Konrad
Początkujący

PostWysłany: 13 Mar 2009 13:17    Temat postu:

Witam.
Rozmawiałem z synem. Z tego co mi powiedział jasno wynika, że wina leży po stronie nauczyciela, który nie zakazał wykonywania ćwiczenia mimo tego, że materac na którym kończyli ćwiczenie uczniowie odsunął się na odległość 1-1,5 metra, czego efektem było to, że uczniowie po odbiciu się z kozła zeskakiwali bezpośrednio na podłogę, a nie na materac.
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 13 Mar 2009 13:51    Temat postu:

Dzień dobry.
Z przedstawionego przez Pana opisu wynika jasno, iż faktcznie winę za wypadek ponosi nauczyciel WF, jeżeli są świadkowie tego wpadku to może syn Pana ubiegać się o odszkodowanie z polisy OC szkoły.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: