| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Tysia Początkujący
|
Wysłany: 07 Kwi 2009 21:39 Temat postu: Wypadek samochodowy |
|
|
Hej.
9 miesięcy temu uczestniczyłam w wypadku samochodowym. Samochodem kierował mój tato, auto wpadło w poślizg i uderzyło bardzo blisko miejsca w którym ja siedziałem. Pzyjechała policja i karetka pogotowia, która zabrała mnie do szpitala. Efektem tego wypadku było to, że miałam połamaną miednicę, kości nóg, żebra i doznałam ogólnych potłuczeń. Leżałam w szpitalu 3 miesiące, potem rehablitacja, nie czuję jeszcze dobrze, ale jest coraz lepiej. Jak leżałam w szpitalu, to jeden z pacjentów powiedział mi, iż mogę się ubiegać o odszkodowanie z tyłu OC samochodu. Właścicielem samochodu jest mój tato, więc przed podjęciem decyzji o wystąpieniu do zakładu ubezpieczeń w którym mój tato wykupił ubezpieczenie OC z roszczeniem odszkodowania, chciałabym się upewnić, czy mój tato w związku z tym, iż ja wystąpię o odszkodowanie nie poniesie jakichkolwiek konsekwencji finansowych związanych z wypłatą odszkodowania dla mnie? Ten pacjent w szpitalu powiedział mi, że na pewno mój tato nie poniesie żadnych konsekwencji, ale chciałabym się jeszcze upewnić. _________________ tysia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylwia Początkujący
|
Wysłany: 08 Kwi 2009 10:30 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Wydaje mi się, że w przypadku zgłoszenia przez Ciebie wniosku o odszkodowanie do towarzystwa ubezpieczeniowego Twój tato jednak poniesie konsekwencje finansowe jakimi będą odszkodowanie dla Ciebie i pewnie jakieś koszty manipulacyjne dla towarzystwa. _________________ Sylwia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
przemogtx Początkujący
|
Wysłany: 08 Kwi 2009 10:36 Temat postu: |
|
|
Czołem.
Sylwia, będę delikatny, nie masz racji, towarzystwo ubezpieczeniowe nie obciąży żadnymi kosztami taty Tysi.
Tysia możesz śmiało składać wniosek o roszczenie w towarzystwie ubezpieczeniowym. _________________ przemo gtx |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tysia Początkujący
|
Wysłany: 08 Kwi 2009 10:46 Temat postu: |
|
|
Hej.
No i dalej nie wiem, czy tato z tytułu żądania ode mnie odszkodowania od towarzystwa ubezpieczeniowego poniesie konsekwencje finansowe, czy nie. Jest na tym form ktoś, kto wie na pewno, jakiś ekspert? _________________ tysia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pomocny Początkujący
|
Wysłany: 09 Kwi 2009 12:10 Temat postu: |
|
|
| Tysia napisał: | Hej.
No i dalej nie wiem, czy tato z tytułu żądania ode mnie odszkodowania od towarzystwa ubezpieczeniowego poniesie konsekwencje finansowe, czy nie. Jest na tym form ktoś, kto wie na pewno, jakiś ekspert? |
Oczywiście możesz zgłosić roszczenie do ubezpieczyciela samochodu taty, a biorąc pod uwagę zakres obrażeń to powinnaś, bo odszkodowanie może być przyznane w znacznej kwocie.
Jeśli chodzi o konsekwencje dla taty to nie jest prawdą, że zgłoszenie szkody nie będzie rzutowała na jego sytuację finansową, ponieważ straci zniżki i będzie musiał płacić przez pewien czas większe składki na ubezpieczenie.
W mojej ocenie jednak bezwzględnie zgłosił bym szkodę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 09 Kwi 2009 20:46 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Zgadzam się z Pomocnym.
Tato Pani nie poniesie znacznych kosztów finansowych poza kosztami podwyższonej składki na ubezpieczenie z tytułu polisy OC (są to minimalne koszty od 10 do 20 % jednorazowej utraty zniżek w skali roku), pod warunkiem, że w momencie wypadku:
- był trzeźwy,
- miał opłaconą składkę OC,
- miał ważne badanie techniczne pojazdu,
- miał ważne prawo jazdy. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 16:45 Temat postu: Nad czym się tu zastanawiać... |
|
|
Nad czyn się tu zastanawiać ???
Nawet jeśli podniesie się twojemu tacie zniżka to kasa jaką możesz dostać od TU , będzie na pewno duża przy takich obrażeniach to tak naprawde to zadny koszt
Zgłaszaj szkodę bo nie ma sie nad czym zastanawiać...!!! _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tysia Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 16:57 Temat postu: |
|
|
Hej.
Dziekuję wszystkim za rozwianie moich wątpilwości. Zastanawiam się jednak nad tym, czy samej starać się o odszkodowanie? Czy zlecić to wyspecjalizowanej firmie, bądź kancelarii adwokackiej? Jeżeli zdecydowałabym się jednak na firmę, to która miałaby to być? Dużo ich teraz jest. Może ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia w związku z wynajęciem firmy do ubiegania się o odszkodowanie? _________________ tysia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtas Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 17:15 Temat postu: Witaj Tysia... |
|
|
Proponuję zapytać się moderatora tego forum. Z tego co zauważylem to za nim stoi Europejskie Centrum Odszkodowań ktore jest liderem i pomaga nie tylko poszkodowanym w wypadkach ale też dzieciom. Ostatnio znalazłem link do licytacji na WOŚP w TVP gdzie kupili I Zlotą Kartę...Obejrzyj ten link:
http://www.dailymotion.pl/search/euco/video/x805l9_powermed-euco-wosp-2009-aukcja_fun
Pozdrawiam. _________________ Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bogdan Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 17:21 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Ja też słyszałem o EuCO. Pomagają nie tylko poszkodowanym w ubieganiu się o to co im sie należy, ale też wspierają wiele instytucji i osób charytatywnie. _________________ Bogdan |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 17:30 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Nasze forum ściśle współpracuje z Europejskim Centrum Odszkodowań. Jeżeli byłaby Pani zainteresowana powierzeniem nam swojej sprawy to prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tysia Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 17:36 Temat postu: |
|
|
Hej.
Obejrzałam licytację i jestem pod wrażeniem. Oby więcej takich firm w Polsce i na świecie, które nie tylko zarabiają, ale też pomagają.
Sama chętnie pomagam innym.
Przekonaliście mnie. Powierzę swoją sprawę tej firmie.
Wszystkim, którzy udzielili mi odpowiedzi bardzo dziękuję.  _________________ tysia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|