| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 12 Mar 2009 15:38 Temat postu: Wypadek na schodach pabu. |
|
|
Hej.
W sobotę wychodząc z dyskoteki z przyjaciółmi potknęłam się na nieoświetlonych schodach i skręciłam sobie kostkę. Należy mi się odszkodowanie od właściciela dyskoteki? _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 12 Mar 2009 15:47 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Nie możemy w tej chwili jednoznacznie określić, czy należy się Pani odszkodowanie. Poprosimy o więcej szczegółów.
Czy była Pani pod wpływem alkoholu?
Czy byli świadkowie tego zdarzenia?
Jaki był stan techniczny schodów?
Czy przy schodach była barierka umożliwiająca bezpieczne wyjście z pubu?
Czy miejsce było właściwie oświetlone?
Czy została wezwana karetka pogotowia do pabu, czy sama pani dojechała na pogotowie? _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 16 Mar 2009 20:33 Temat postu: |
|
|
Hej.
Wypiłam 3 drinki w ciągu 4 godzin, świadkami tego zdarzenia byli moi przyjaciele, schody mimo tego, że były betonowe, miały liczne wyszczerbienia, barierki przy schodach nie było, oświetlenie było słabe, schody nie były dostatecznie dobrze oświetlone, na pogotowie pojechałam z kolegą taksówką. _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 16 Mar 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
Czy dysponuje Pani np. zdjęciami schodów i tego jakie było oświetlone miejsce zdarzenia, innymi dokumentami poświadczającymi to wydarzenie? _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 16 Mar 2009 21:23 Temat postu: |
|
|
Tak, znajomi zrobili zdjęcia schodów, widać też na tych zdjęciach oświetlenie, mam też rachunek z taksówki, mogę się też postarać o kartę z przyjęcia mnie przez lekarza na pogotowiu. _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 16 Mar 2009 21:35 Temat postu: |
|
|
Ma Pani więc podstawy do tego, by zwrócić się do właściciela pubu o odszkodowanie. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 16 Mar 2009 21:50 Temat postu: |
|
|
To co mam teraz zrobić, tak po prostu pójść z rachunkami do właściciela pubu i poprosić o odszkodowanie? Jakiej kwoty mogę zarządać? _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 16 Mar 2009 22:22 Temat postu: |
|
|
Mogłaby Pani tak zrobić, pytanie jest tylko, czy właściciel pubu chciałby z Panią rozmawiać. Przedtem jednak wskazane byłby udać się do orzecznika, by ten ocenił, jaka przybliżona kwota należałaby się Pani. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 16 Mar 2009 22:33 Temat postu: |
|
|
Wiecie, gdzie znajdę takiego recznika? _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 16 Mar 2009 23:16 Temat postu: |
|
|
Nasza firma zatrudnia takich orzeczników, którzy w kwocie odszkodowania uwzględnią także utracone Pani korzyści spowodowane wypadkiem. Jeżeli jest Pani zainteresowana proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angelika Początkujący
|
Wysłany: 17 Mar 2009 10:52 Temat postu: Witam |
|
|
Z tego co wiem, to jak w ogóle uda się Tobie dostać za to odszkodowanie to na pewno potrącą Tobie za alkohol, który spożywałaś... _________________ życzę wszystkim dużo uśmiechu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Patrycja Początkujący
|
Wysłany: 17 Mar 2009 13:21 Temat postu: Re: Witam |
|
|
| Angelika napisał: | | Z tego co wiem, to jak w ogóle uda się Tobie dostać za to odszkodowanie to na pewno potrącą Tobie za alkohol, który spożywałaś... |
Hej Angelika.
No przecież nie po to idę do pubu, żeby napiś się soku i posiedzieć w kącie. Wypiłam bardzo mało, przy okazji trochę potańczyłam na dolnym parkiecie, a w czasie wypadku byłam prawie trzeżwa. _________________ Pati |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Boniek Początkujący
|
Wysłany: 21 Mar 2009 20:42 Temat postu: a po co ??? |
|
|
Ja chodzę żeby potańczyć i spotkać ciekawe osby, może takie jak ty? _________________ Pozdrowienia dla poszkodowanych |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 24 Mar 2009 10:46 Temat postu: Re: a po co ??? |
|
|
| Boniek napisał: | | Ja chodzę żeby potańczyć i spotkać ciekawe osby, może takie jak ty? |
Dzień dobry.
Przypominam, że forum to ma na celu pomoc osobom poszkodowanym, a nie zawieranie nowych znajomości.
W przypadku dalszych podobnych zachowań posty będą usuwane. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pomocny Początkujący
|
Wysłany: 01 Kwi 2009 18:14 Temat postu: |
|
|
| Wg mnie małe szanse na odszkodowanie, nawet na drodze sądowej. |
|
| Powrót do góry |