| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
emilka Początkujący
|
Wysłany: 31 Mar 2009 18:31 Temat postu: Wypadek na rowerze. |
|
|
Cześć.
Mam taki problem. Jechałem w sobotę na rowerze, z boku z małej uliczki wyjechała kobieta nie zauważyła mnie, ja nie zdążyłam wyhamować i uderzyłam w jej samochód. Spadłam z roweru, rower nie nadaje sie już do niczego, mam rozerwane spodnie, trochę się potłukłam. Przyjechała policja i ją spisała, zaraz potem przyjechała karetka i zabrała mnie do szpitala. Leżałam na obserwacji, a dzisiaj mnie wypuścili do domu, mam jeszcze w domu leżeć tydzień czasu. Może mi ktoś napisać, czy nalezy mi się odszkodowanie od kierującej samochodem kobiety? _________________ Emka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 31 Mar 2009 19:31 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Z Pani relacji wynika, sprawcą wypadku była kierująca samochodem , by mieć jednak pewność musiałaby Pani udać do najbliższego posterunku znajdującego się od miejsca zdarzenia i zarządać jako poszkodowana notatki sluzbowej lub raportu z tego wypadku. Będzie w nim wskazany sprawca wypadku. Znając sprawcę wypadku, będziemy mogli dopowiedzieć Pani jednoznacznie, czy należy się Pani odszkodowanie. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
emilka Początkujący
|
Wysłany: 01 Kwi 2009 17:20 Temat postu: |
|
|
Dowiedziałam się od policjanta, że ta Pani dostała 200 złotowy mandat. _________________ Emka  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pomocny Początkujący
|
Wysłany: 01 Kwi 2009 18:11 Temat postu: |
|
|
| To poroś Pana policjanta o notatkę z miejsca zdarzenia i ustal gdzie ubezpieczony jest samochód sprawczyni. Następnie zgłoś roszczenie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 07 Kwi 2009 13:08 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Powinna Pani zrobić tak jak sugeruje to Pomocny, poprosić o notatkę policyjną, w notatce będą dane sprawczyni i numer rejestracyjny pojazdu, więc nie będzie Pani miała problemów z ustaleniem w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym wykupiona jest polisa OC, potem pozostaje zgłosić roszczenie do towarzystwa ubezpieczeniowego. Gdyby miała Pani jakiekolwiek problemy proszę kontaktować się z nami mailowo lub telefonicznie. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|