Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Wypadek na rowerze.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Początkujący

PostWysłany: 31 Mar 2009 18:31    Temat postu: Wypadek na rowerze.

Cześć.
Mam taki problem. Jechałem w sobotę na rowerze, z boku z małej uliczki wyjechała kobieta nie zauważyła mnie, ja nie zdążyłam wyhamować i uderzyłam w jej samochód. Spadłam z roweru, rower nie nadaje sie już do niczego, mam rozerwane spodnie, trochę się potłukłam. Przyjechała policja i ją spisała, zaraz potem przyjechała karetka i zabrała mnie do szpitala. Leżałam na obserwacji, a dzisiaj mnie wypuścili do domu, mam jeszcze w domu leżeć tydzień czasu. Może mi ktoś napisać, czy nalezy mi się odszkodowanie od kierującej samochodem kobiety?
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 31 Mar 2009 19:31    Temat postu:

Dobry wieczór.
Z Pani relacji wynika, sprawcą wypadku była kierująca samochodem , by mieć jednak pewność musiałaby Pani udać do najbliższego posterunku znajdującego się od miejsca zdarzenia i zarządać jako poszkodowana notatki sluzbowej lub raportu z tego wypadku. Będzie w nim wskazany sprawca wypadku. Znając sprawcę wypadku, będziemy mogli dopowiedzieć Pani jednoznacznie, czy należy się Pani odszkodowanie.
emilka
Początkujący

PostWysłany: 01 Kwi 2009 17:20    Temat postu:

Dowiedziałam się od policjanta, że ta Pani dostała 200 złotowy mandat.
Pomocny
Początkujący

PostWysłany: 01 Kwi 2009 18:11    Temat postu:

To poroś Pana policjanta o notatkę z miejsca zdarzenia i ustal gdzie ubezpieczony jest samochód sprawczyni. Następnie zgłoś roszczenie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 07 Kwi 2009 13:08    Temat postu:

Dzień dobry.
Powinna Pani zrobić tak jak sugeruje to Pomocny, poprosić o notatkę policyjną, w notatce będą dane sprawczyni i numer rejestracyjny pojazdu, więc nie będzie Pani miała problemów z ustaleniem w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym wykupiona jest polisa OC, potem pozostaje zgłosić roszczenie do towarzystwa ubezpieczeniowego. Gdyby miała Pani jakiekolwiek problemy proszę kontaktować się z nami mailowo lub telefonicznie.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: