Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
wypadek czy kolizja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
iwona
Początkujący

PostWysłany: 28 Lut 2011 15:48    Temat postu: wypadek czy kolizja

Witam. Miesiąc temu miałam kolizję (wypadek?) drogową. Zostałam zabrana karetką gdyż uderzyłam się w głowę. Po serii rtg stwierdzono skręcenie i naderwanie wiązadeł na poziomie szyi. Wypuszczono mnie do domu. Jednak następnego dnia znów trafiłam na sor z powodu bardzo silnych zawrotów głowy. Na zdjęciu tomografii wyszedł mi płyn w zatoce klinowej więc zatrzymano mnie na obserwacji. Po kilku dniach powtórzono badanie - wynik identyczny ale wypuszczono mnie do domu z podejrzeniem złamania zatoki klinowej i zaleceniem kontroli laryngologicznej. Po kontroli u laryngologa zalecono kontrolę neurologa. Ten przypuszcza uszkodzenie błędnika po częściowym badaniu eng - pełnego nie mogłam mieć wykonanego ze względu na kręgosłup. Badanie za 2 m-ce. Na 2 kolejnych wizytach u ortopedy wciąż stwierdzano zerwanie wiązadeł. L4 na 2,5 m-ca. Silne leki przeciwbólowe i na zawroty głowy.Sprawa trafiła do prokuratury. Powołano biegłego, który stwierdził uszkodzenia na poniżej 7 dni (miał tylko wypis z soru z dnia pierwszego i wypis z pobytu w szpitalu). Mam 7 dni na złożenie zażalenia. Stąd moje pytanie. Czy warto składać czy lepiej gdy zostanie uznana kolizja. Policja na miejscu stwierdziła moją winę, mandatu nie przyjęłam. Lecz jestem w posiadaniu dowodu stwierdzającego winę tamtego kierowcy - nagranie wideo monitoringu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 01 Mar 2011 16:49    Temat postu:

Witam. W takiej sytuacji jesli nie przyjełas mandatu to czeka Ciebie sprawa w Sądzie, a tam będziesz mogła udowodnić swoją niewinność, jeśli masz mocne dowody. Od postanowienia prokuratury sie nie odwołuj, gdyż i tak masz trzy lata na to, żeby zgłosić szkodę do Towarzystwa Ubezpieczeniowego. A o rozmirze doznanej krzywdy świadczą dokumenty medyczne skrupulatnie zbierane. Starannie stosuj sie do zleceń lekarza i zbieraj faktury kosztowe w związku z leczeniem. TO JEST WAŻNE. W Sądzie jeśli Ciebie uniewinnią, to postaraj się aby wskazano sprawcę tego zdarzenia, gdyż gdy nie ma sprawcy to nie ma pieniędzy. Często przy tego typu sprawach Sąd, gdy uniewinnia w wyroku nie wskazuje sprawcy, A TO NIE JEST JEDNOZNACZNE, ŻE JESLI TY BĘDZIESZ NIEWINNA TO WINA SPADA NA TEMTEGO UCZESTNIKA.To tyle na początek.
Powodzenia.
iwona
Początkujący

PostWysłany: 02 Mar 2011 09:13    Temat postu:

Dzięki za poradę. Mam nadzieję że w miarę szybko wszystko się wyjaśni
Powrót do góry
Aneta
Początkujący

PostWysłany: 20 Cze 2011 18:18    Temat postu:

Witam , bardzo jestem ciekawa jak się sprawa zakończyła. Jeżeli to możliwe proszę o informację.Pozdrawiam
iwona
Początkujący

PostWysłany: 21 Cze 2011 16:36    Temat postu:

A nadal w toku. Dostałam wyrok nakazowy od którego złożyłam odwołanie. Teraz czekam na odpowiedź z sądu
Powrót do góry
Aneta
Początkujący

PostWysłany: 21 Cze 2011 17:51    Temat postu:

W takim razie trzymam kciuki.Pozdrawiam Aneta
Maciek1
Początkujący

PostWysłany: 20 Kwi 2012 14:55    Temat postu: Wysłany: 28 Lut 2011 15:48 Temat postu: wypadek czy koliz

Witam..
Prosze o informacje jak zakonczyla sie sprawa
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: