| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
iwona Początkujący
|
Wysłany: 28 Lut 2011 15:48 Temat postu: wypadek czy kolizja |
|
|
| Witam. Miesiąc temu miałam kolizję (wypadek?) drogową. Zostałam zabrana karetką gdyż uderzyłam się w głowę. Po serii rtg stwierdzono skręcenie i naderwanie wiązadeł na poziomie szyi. Wypuszczono mnie do domu. Jednak następnego dnia znów trafiłam na sor z powodu bardzo silnych zawrotów głowy. Na zdjęciu tomografii wyszedł mi płyn w zatoce klinowej więc zatrzymano mnie na obserwacji. Po kilku dniach powtórzono badanie - wynik identyczny ale wypuszczono mnie do domu z podejrzeniem złamania zatoki klinowej i zaleceniem kontroli laryngologicznej. Po kontroli u laryngologa zalecono kontrolę neurologa. Ten przypuszcza uszkodzenie błędnika po częściowym badaniu eng - pełnego nie mogłam mieć wykonanego ze względu na kręgosłup. Badanie za 2 m-ce. Na 2 kolejnych wizytach u ortopedy wciąż stwierdzano zerwanie wiązadeł. L4 na 2,5 m-ca. Silne leki przeciwbólowe i na zawroty głowy.Sprawa trafiła do prokuratury. Powołano biegłego, który stwierdził uszkodzenia na poniżej 7 dni (miał tylko wypis z soru z dnia pierwszego i wypis z pobytu w szpitalu). Mam 7 dni na złożenie zażalenia. Stąd moje pytanie. Czy warto składać czy lepiej gdy zostanie uznana kolizja. Policja na miejscu stwierdziła moją winę, mandatu nie przyjęłam. Lecz jestem w posiadaniu dowodu stwierdzającego winę tamtego kierowcy - nagranie wideo monitoringu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 01 Mar 2011 16:49 Temat postu: |
|
|
Witam. W takiej sytuacji jesli nie przyjełas mandatu to czeka Ciebie sprawa w Sądzie, a tam będziesz mogła udowodnić swoją niewinność, jeśli masz mocne dowody. Od postanowienia prokuratury sie nie odwołuj, gdyż i tak masz trzy lata na to, żeby zgłosić szkodę do Towarzystwa Ubezpieczeniowego. A o rozmirze doznanej krzywdy świadczą dokumenty medyczne skrupulatnie zbierane. Starannie stosuj sie do zleceń lekarza i zbieraj faktury kosztowe w związku z leczeniem. TO JEST WAŻNE. W Sądzie jeśli Ciebie uniewinnią, to postaraj się aby wskazano sprawcę tego zdarzenia, gdyż gdy nie ma sprawcy to nie ma pieniędzy. Często przy tego typu sprawach Sąd, gdy uniewinnia w wyroku nie wskazuje sprawcy, A TO NIE JEST JEDNOZNACZNE, ŻE JESLI TY BĘDZIESZ NIEWINNA TO WINA SPADA NA TEMTEGO UCZESTNIKA.To tyle na początek.
Powodzenia. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
iwona Początkujący
|
Wysłany: 02 Mar 2011 09:13 Temat postu: |
|
|
| Dzięki za poradę. Mam nadzieję że w miarę szybko wszystko się wyjaśni |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aneta Początkujący
|
Wysłany: 20 Cze 2011 18:18 Temat postu: |
|
|
Witam , bardzo jestem ciekawa jak się sprawa zakończyła. Jeżeli to możliwe proszę o informację.Pozdrawiam _________________ Aneta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
iwona Początkujący
|
Wysłany: 21 Cze 2011 16:36 Temat postu: |
|
|
| A nadal w toku. Dostałam wyrok nakazowy od którego złożyłam odwołanie. Teraz czekam na odpowiedź z sądu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aneta Początkujący
|
Wysłany: 21 Cze 2011 17:51 Temat postu: |
|
|
W takim razie trzymam kciuki.Pozdrawiam Aneta _________________ Aneta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciek1 Początkujący
|
Wysłany: 20 Kwi 2012 14:55 Temat postu: Wysłany: 28 Lut 2011 15:48 Temat postu: wypadek czy koliz |
|
|
Witam..
Prosze o informacje jak zakonczyla sie sprawa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|