| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marta Początkujący
|
Wysłany: 17 Kwi 2009 19:49 Temat postu: Uraz kręgosłupa i szyi |
|
|
Dobry wieczór.
Dwa lat temu uległam wypadkowi samochodowemu. W mój samochód uderzył inny samochód. W wyniku wypadku doznałam urazu kręgosłupa i szyi, towarzyszyły temu bóle kręgosłupa, szyi, bóle głowy i zawroty głowy. Lekarz przypisał mi kołnierz ortopedyczny w którym chodziłam 7 tygodni, a potem rehabilitację. Rehabilitacja trwała 6 tygodni. Po zakończonej rehabilitacji złożyłam wniosek o odszkodowanie z OC sprawcy. Towarzystwo ubezpieczeniowe zaproponowało mi 8 tyś. zł i podpisanie ugody o nie ubieganie się o dalsze roszczenia. Ja nie zgodziłam się na ugodę, bo moja sąsiadka podpisała kiedyś taką ugodę, a gdy pogorszo się jej i bóle powróciły to zwróciła się do towarzystwa ubezpieczeniowego po dodatkowe pieniądze to nic nie dostała. Towarzystwo ubezpieczeniowe wpłaciło mi 6 tyś. zł odszkodowania. Pół roku po zakończonej rehabilitacji bóle kręgosłupa, szyi i głowy powróciły. Lekarz znowu zalecił mi fizykoterapię i hydromasarze. Bóle nadal nie ustepują. W związku z tym mam pytanie. Chyba mogę ubiegać się o dodatkowe odszkodowanie, nie podpisałam przecież ugody? Czy zrobić to teraz, czy po zakończeniu zabiegów? _________________ Marta |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barbara Początkujący
|
Wysłany: 17 Kwi 2009 20:06 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór
Na pewno możesz się ubiegać, ale ja nie wiem, czy możesz już czy dopiero po zakończeniu leczenia. _________________ Barbara |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jola Początkujący
|
Wysłany: 17 Kwi 2009 20:52 Temat postu: |
|
|
Hej.
Możesz się ubiegać o odszkodowanie już w trakcie leczenia. Co byś zrobiła, gdyby leczenie trwało 2, 3 lata? Czekałabyś do zakończenia leczenia? _________________ Jola  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 17 Kwi 2009 22:03 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Może Pani ubiegać się o dodatkowe odszkodowanie i może Pani zrobić to w kazdym momencie dalszego leczenia po urazie, który doznała Pani w/z w wypadkiem.
Z tego co Pani opisuje (Pani obrażenia i długość leczenia) dostała Pani bardzo małe odszkodowanie. Warto byłoby przyjrzeć się dokładniej sporządzonej dokumentacji, może będzie się można ubiegać o dodoatkowe odszkodowanie za wypadek i pierwszy etap leczenia. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekspert Średnio zaawansowany
|
Wysłany: 20 Kwi 2009 08:38 Temat postu: |
|
|
Może Pani wystąpić o odszkodowanie w związku z ujawnieniem nowych następstw wypadku. Proszę zapytać lekarza prowadzącego ile może potrwać leczenie jeśli nie długo 3-4 miesiące to radzę wstrzymać się z roszczeniem. Jeśli dłużej to może Pani wystąpić o zaliczkę na poczet odszkodowania.
Jeśli leczenie jest odpłatne może Pani na bieżąco wnosić o refundację kosztów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|