Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Skręcone środstopie.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Beta
Początkujący

PostWysłany: 28 Kwi 2009 11:27    Temat postu: Skręcone środstopie.

Witam.
Skreciłam śródstopie w pracy. zgłosiłam to jako wypadek w pracy. Na pogotowiu dostałam skierowanie do leczenie chirurgicznego. Dostałam 5 dni zwolnienia. Przez pierwsze dni nie mogłąm stanąć na stopie, teraz dalej boli. Na zwolnienie już nie chcę iść, pracuję w biurze więc większość dnia siedzę. Żadna rehabilitacja nie wchodzi w grę bo jestem w ciąży. Proszę mi powiedzieć czy przez tak krótkie zwolnienie lekarskie i brak rehabilitacji mogę nie dostać żadnego odszkodowania w ZUS z tytułu wypadku w pracy? Czy ktoś miał skręcenie śródstopia jak długo bolało, i ile procent uszczerbku na zdrowiu można za to otrzymać. Dziękuję za odpowiedzi.
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 28 Kwi 2009 14:39    Temat postu: Skręcone środstopie - pomoc

Witam Beato.
Przede wszystkim na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy unikanie rehabilitacji i leczenie jest dobrym rozwiązaniem w sytuacji kiedy spodziewasz się dziecka.
Twoja sprawność fizyczna będzie miała przełożenie na sprawność psychiczną a dobre samopoczucie w okresie wychowywania jest rzeczą bardzo istotną.
Rozważ to jeszcze?!?
W kwestii ZUS-u to nie powinnaś mieć problemu tylko trzeba złożyć dokumenty odnośnie zaistniałego zdarzenia ( dokumentacja medyczna + protokół BHP ) z reguły tym powinien zajmować się pracodawca.
Druga sprawa to napisz jak doszło do tego zdarzenia to jeśli nie było w tym Twojej winy tylko nierówna nawierzchnia, ślisko lub inne okoliczności to będziesz mogla ubiegać się o odszkodowanie z polisy OC pracodawcy od firmy ubezpieczeniowej
W kwestii procentowego uszczerbku na zdrowiu to zostanie to zweryfikowane po komisji lekarskiej powołanej przez ZUS, na co ma też wpływ okres leczenia( czyli jeśli rezygnujesz z dalszego leczenia i rehabilitacji jest to dobrym argumentem do pomniejszenia % - więc nie ryzykuj i zastanów się)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: