| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Paulina Początkujący
|
Wysłany: 06 Sty 2010 22:02 Temat postu: s.13 Skęcenie odcinka szyjnego |
|
|
Witam 18 wrzesnia 2009r mialam z chlopakiem wypadek samochodowy nie znaszej winy mlody chlopaczek sie zagapil w telefon i w nas wjechal(pisal esemesa) sam sie przyznal policji,iz ze to nie byl jego 1 wypadek w tym roku stracil prawojazdy teraz sprawa dotyczy mnie bo chlopak juz dostal odszkodowanie i naprawil auto
21 wrzesnia zglosilam sie do lekarza rodzinnego bo bardzo mnie bolala szyja
lekarz dal mi L4 i odeslal mnie na przeswietlenie pozniej do ortopedy zostala mi zlecona na odcinek szyjny rechabilitacja 10x bioptron,10xlaser i 10xkrio terapia miejscowanieczekajac na nic nie czekajac zglosilam sie na odbycie rechabilitacji (w czasie rechabilitacji jeszcze gorzej sie czulam ponownie zglaszajac sie z problemem do lekarza fizykoterapelty rozlozyl zabiegi na 2 tygodnie bym nie mial wszystkich na raz) -po odbyciu dostalam pismo zakanczajace rechabilitacje ponownie sie zglaszajac do lekarza rodzinnego zostalam przekierowana do neurologa i ortopedy neurolog stwierdzil ze docinek szyjny nadal jest bolesny do dnia dzisiajszego 06.01 2010 a ortopeda zlecil kontrastowe przeswietlenie ktore nie wyszlo zadobre oraz zlecil dalsza rechabilitacje ktora dopiero w kwietniu bede mogla odbyc 10x laser,10x cwiczenia indywidualne,10x masaz suchy \do dnia dzisiejszego siedze na zwolnieniu-ile mi sie go jeszcze nalerzy? skoro dalej mnie boli?
I teraz prosze mi powiedziec co ja mam z tym poczac dalej tz musze odpisac na pismo z PZU poniewaz po komisji wyszlo,ze mam braki w papierach i nie wiem jak mam im odpidac ze sie nie zgadzam z ich wnioskiem prosze o wyznaczenie kolejnej komisji w innym skladzie oraz ze po wszelka dokumentacje maj sie kierowac bezposrednio do mojego osrodka.
Miniejszym pismo brzmi:
W nawiazaniu do zgłoszenia przedmiotowej szkody uprzejmie informujemy,iz po zapoznaniu sie z dokumentacja zebrana w aktach szkody art.445 1k.c przyznane zostalo zadosc uczynienie za doznana szkode w wysokosci 1000zl
nadmieniamy ,ze zadosc uczynienieuregulowane przepisem art.445k.c jest sposobem naprawiania krzywdy ujmowanej jako cierpienie fizyczne ,a wiec ból i inne dolegliwosci oraz cierpienie psychiczne ,czyli negatywne uczucia przezywane w zwiazku z cierpieniem fizycznym lub nastepstwami uszkodzenia ciala,czyrostroju zdrowia.Winno ono miec charakter całosciowy i obejmowac wszystkie cierpienia fizyczne i psychiczne.Kompensacyjny charakter zadoscuczynienia wskazuje,ze jego wysokosc nie moze stanowic zaplaty symbolicznej,lecz musi przedstawic jakasonomicznie odczuwalna wartosc.Jednoczesnie wysokosc ta nie moze byc nadmierna w stosunku do doznanej krzywdy,ale musi byc odpowiednia w tym znaczeniu,ze powinna bycprzy uwzglednieniu krzywdy poszkodowanego-utrzymana w rozsadnych granicach,odpowiadajaca aktualnym warunka i przecietbej stopie zyciowej spoleczenstwa.Kierujac sie kryteriami ,ktore wypracowala judykatura w naszej ocenie-wysokosc zadoscuczynienia zastala ustalona na odpowiednim poziomie.
Informujemy ,iz wedlug lekarzy orzecznikow pzu sa brak jest dokumentacji ze zdarzenia.dostarczone zaswiadczenie nie uwzglednia czasu zdarzenia
Po dostarczeniu kserokopi histori choroby bedzie mozliwe ustalenie trwalego uszczerbku na zdrowiu oraz wznowieniu procesu likwidacji szkody.
majac na uwadze dokonana na pani rzecz wyplate 1000zl informujemy iz,nie znajdujemy podstaw do dokonania doplaty do wyplaconej kwoty
Na podstawie art.14 ust 3 ustawy z dnia 22.05.2003r o ubezpieczeniach obowiazkowych ,ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym i polskim biurze ubezpieczyvcieli komunikacyjnych pzu sa zobowiazany jest poinformowac o mozliwosci dochodzenia roszczen takze na drodze sadowej.
I tu sie jeszcze odemnie pojawia pytania..
Jak to jest brak dokumentacji ze zdarzenia skoro dostali aneks policyjny?
po 2 jak moge dostarczyc wszystkie dokumentacje medyczne skoro jestem dopieero w trakcie leczania i 3 czy moge sie ubiegac o zwrot pieniedzy ktore trace nie chadzac do pracy a siedzac na zwolnieniu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Specjalista Administrator
|
Wysłany: 08 Sty 2010 23:31 Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
Działania firmy ubezpieczeniowej w Pani przypadku są typowe i mają na celu zniechęcenie do dalszych działań.
Jak najbardziej może się Pani ubiegać o zwrot poniesionych kosztów i utraconych dochodów przekładając im stosowną dokumentacją potwierdzającą straty finansowe oraz wydatki poniesione w związku z leczeniem.
W związku z tym, że leczenie jest w trakcie na pewno jest to dla Pani duży kłopot użerać się z biurokracją Towarzystw Ubezpieczeniowych. Polecam przemyślenie skorzystania z pomocy dobrej firmy odszkodowawczej, która za prowizję pomoże skompletować potrzebne dokumenty i wyegzekwować wysokie odszkodowanie.
Dobrzy specjaliści posiadają własnych lekarzy orzeczników, którzy potrafią określić kwotę roszczenie oraz wskazać jakie badania dodatkowe należy wykonać aby zbudować i podnieść kwotę odszkodowania.
W razie dodatkowych pytań proszę pisać. _________________ Z poważaniem.
Administrator Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach
Zawsze do Państwa dyspozycji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paulina Początkujący
|
Wysłany: 10 Sty 2010 22:08 Temat postu: |
|
|
| Jeli jest to mozliwe prosze polecic mi jakas dobra firme ktora mogla by sie zajac moja sprawa oraz podac ile pracent pobieraja (najlepiej z Wrocławia) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Specjalista Administrator
|
Wysłany: 11 Sty 2010 21:47 Temat postu: |
|
|
Witam.
Proszę o podanie na e-mail forum kontakt do siebie.
Z poważaniem. _________________ Z poważaniem.
Administrator Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach
Zawsze do Państwa dyspozycji. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paulina Początkujący
|
Wysłany: 11 Sty 2010 23:12 Temat postu: |
|
|
| Witam cos mi niedziala odpowiedz |