Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Potrącony na przejsciu.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
motocyklista
Początkujący

PostWysłany: 16 Maj 2010 09:50    Temat postu: Potrącony na przejsciu.

Byłem potracony na przejściu , była to droga 1 jezdniowa 2kierunkowa , wszedłem z lewej strony wzgledem nadjeżdzajacego pojazdy wiec stojąc na przejściu widziałem go z mojej prawej strony , gdy pojawiłem sie na jego pasie udezył mnie swym lewym bokiem wskutek czego upadłem doznając złamania nasady kości promieniowej jednak bez przemieszczenia . Policja wszczęła postępowanie z artykułu 177 kk
Leczenie bedzie trwać 6 tygodni wskutek czego musiałem spedzic swieta i sylwestra z reka w gipsie oraz odwołac egzamin na prawo jazdy wyznaczony na 26.01(poniewaz jeszcze bedę nosił gips). W karcie pacjeta pisze iż jest to uraz typ IV(cyba to kod złamania) 16-10 punktów
W podaniu do ubezpieczyciela jest rubryka z wysokością roszczenia
O orientacyjnie jakie powinienem sie obiegać by uzuskać możliwie dużo ale tez nie okazac sie pazerny i z tego powodu by mi uszczuplono .
Jakie jest odpowiednie i rozsądne.
Czy powodem do roszczenia jest tylko złamanie czy również ból kolan przez kilka dni(nie mam na to potwierdzenia zadnego).
Czy mogę oprócz tego występować o odszkodowanie z ubezpieczenia obowiazkowego szkolnego czyli o charakterze NNW
Policja podała mi nazwisko i imie własciciela pojazdu , sprawcy oraz nr rejestracyjny i nr polisy(chyba) mówiac ze danych typu adres i pesel nie moga podac mi ze wzgledu na ochrone danych . Czy takie dane wystarcza mi do wypełniania wniosku(we wniosku jest adres i pesel) ?? Policjant doradził mi zlożyc wniosek teraz ponieważ TU wtedy zlozy jakis tam wniosek do niego a gdybym złozył poźniej to musiałbym liczyc sie z tym ze Tu zgłosiło by się do prokuratury lub sądu a to może być długotrwałe , moje leczenie jeszcze sie nie zakończyło czy to nie przeszkadza mi w dochodzeniu moich racji proszę o pomoc.
Question Exclamation Question Exclamation
Specjalista
Administrator

PostWysłany: 17 Maj 2010 13:39    Temat postu:

Proszę złożyć wniosek o wypłatę odszkodowania do ubezpieczyciela z polisy OC sprawcy, dołączając możliwie najszerszą dokumentację medyczną. Wysokości odszkodowania na odległość nie można wskazać - nie znając chociażby tego jaki trwały uszczerbek na zdrowiu powstał i nie znając szczegółów wynikających z dokumentacji i historii leczenia.
Proszę także skoncentrować się na udokumentowaniu poniesionych kosztów w związku z leczeniem i utraconych dochodów jeśli przebywał Pan na zwolnieniu lekarskim i miał płacone tylko 80%, bądź inne bliżej na tym etapie nie znane.
Na pewno warto zastanowić się nad znalezieniem dobrego pełnomocnika, który za procent od uzyskanej kwoty wywalczy dla Pana odszkodowanie nieporównywalnie większe niż te, które ubezpieczyciel Panu zaproponuje.

Administrator Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach

Zawsze do Państwa dyspozycji.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
motocyklista
Początkujący

PostWysłany: 18 Maj 2010 22:48    Temat postu:

Dzieki za wyjasnienie i tak szybka interwencje.
W sprawie skierowania sie do jakiegos pelnomocnika mam pare pytan, ale to juz napisalem w mailu do forum.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: