| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Hugo Początkujący
|
Wysłany: 13 Maj 2009 13:52 Temat postu: Potrąciłem kobietę... |
|
|
Potrąciłem 3 dni temu pieszą na przejściu. Prędkość nie była przekroczona i oczywiście byłem trzeźwy. Nie wiem jak to się stało prawdopodobnie byłem oślepiony przez samochód jadący z przeciwka; po prostu nie zauważyłem jej - wyłoniła mi nagle przed maską. Było ciemno. Latarnie słabo świeciły. Zjechałem na bok wezwałem pogotowie a świadkowie udzielali pierwszej pomocy. Przebadano mnie alkomatem (0,00) i pobrano krew i pozwolono odjechać - nie zatrzymali nawet prawa jazdy.
Nie znam stanu potrąconej wiem, że była przytomna i leży w szpitalu na oddziale ortopedycznym. _________________ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekspert Średnio zaawansowany
|
Wysłany: 21 Maj 2009 09:48 Temat postu: |
|
|
| I czego w związku z tym oczekujesz?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hugo Początkujący
|
Wysłany: 21 Maj 2009 10:45 Temat postu: |
|
|
Jakim wyrokiem jestem zagrożony? czy możliwe jest polubowne załatwienie sprawy tzn. ja wypłacam odszkodowanie, a poszkodowana nie wnosi sprawy do sądu? Czy ewentualnie, jeżeli rozprawa w sadzie i tak musi być, wypłacenie poszkodowanej odszkodowania przed rozpoczęciem rozprawy z urzędu może stanowić dodatkową okoliczność łagodzącą? _________________ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ekspert Średnio zaawansowany
|
Wysłany: 21 Maj 2009 14:28 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o zagrożenie kara to wszystko zależy od kwalifikacji prawnej czynu. Od tej kwalifikacji zależy także, czy postępowanie wszczęte jest z urzędu, czy na wniosek itp.
Jeśli chodzi o osoby najbliższe to wiem, że mogą one nie zgodzić się na ściganie, a w takim przypadku jak Twój niestety nie kojarzę.
Jeśli w sprawie zapadłby wyrok to raczej będzie warunkowe zawieszenie wykonania kary tzw. zawiasy.
Poza tym musisz mieć świadomość, że roszczenia Poszkodowanej za taki wypadek mogą być poważne od kilku do kilkudziesięciu tysięcy i nie wiem czy jest sens brania na siebie takiego obciążenia, szczególnie że masz pewnie ubezpieczenie OC z którego może ona dochodzić odszkodowania.
Na pewno zainteresowanie losem poszkodowanej z Twoje strony będzie dobrze odebrane przez sąd. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wester13 Początkujący
|
Wysłany: 28 Wrz 2010 09:24 Temat postu: Hitting Golf with Best Golf Clubs |
|
|
Hitting Golf with Best Golf Clubs
You shouldn't be lured into endeavoring to swing too much when using any brief metal. A correctly hit golf ball with best golf clubs ought to get a pretty huge divot right after contact, and use spin in order to the golf ball. ishiner |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|