| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Kasia Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 14:57 Temat postu: Potrącenie na przejściu dla pieszych |
|
|
Hej.
Miesiąć temu zostałam potrącona na przejściu dla pieszych. Jezdnia była czteropasmowa, po dwa pasy ruch w każdym kierunku. Na skrzyżowaniu nie było sygnalizacji świetlnej. Samochód na jednym pasie zatrzymał się by pozwolić mi przejść na drugą stronę jezdni, natomiast drugi wyjeżdzający za pierwszego nie zachował ostrożności i potrącił mnie. Sprawa jest jeszcze w prokuraturze. Czy mogę już starać się o odszkodowanie? Jakie dokumenty będą mi potrzebne? _________________ Kasia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 10 Mar 2009 15:10 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Dużą część dokumentacji zgromadziła już policja w postępowaniu związanym z Pani wypadkiem. Pani natomiast może gromadzić dokumentację w zakresie kosztów jakie Pani poniosła w związku z w/w wypadkiem. Jeżeli chciałaby Pani, uzyskać więcej informacji na temat zakresu należnego Pani odszkodowania lub chciałaby Pani by nasza firma wystąpiła w Pani imieniu o odszkodowanie do ubezpieczyciela proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 19:25 Temat postu: potrącony pieszy |
|
|
witam Kasiu.
współczuję ci bardzo, bo takich co nie potrafią przyjąć odpowiedzialności za swoje błędy, szczególnie FACECI mam już dość w swoim życiu.
Kasiu napisz skąd jesteś? _________________ pozdro dla fanów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kasia Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 20:07 Temat postu: |
|
|
Cześć Monika.
Ja na szczęście mam odpowiedzialnego faceta i jestem z nim bardzo szczęśliwa, niedługo bierzemy ślub. Ja jestem z Gdańska. _________________ Kasia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciek Początkujący
|
Wysłany: 11 Mar 2009 00:05 Temat postu: do Kasi |
|
|
czy udało się tobie uzyskać jakiś szczegółowych informacji odnośnie wypadku.
Moniko napisz do mnie to może pomogę Tobie .
maciekman6@tlen.pl _________________ zainteresowny |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pomocny Początkujący
|
Wysłany: 01 Kwi 2009 18:21 Temat postu: Re: Potrącenie na przejściu dla pieszych |
|
|
| Kasia napisał: | Hej.
Miesiąć temu zostałam potrącona na przejściu dla pieszych. Jezdnia była czteropasmowa, po dwa pasy ruch w każdym kierunku. Na skrzyżowaniu nie było sygnalizacji świetlnej. Samochód na jednym pasie zatrzymał się by pozwolić mi przejść na drugą stronę jezdni, natomiast drugi wyjeżdzający za pierwszego nie zachował ostrożności i potrącił mnie. Sprawa jest jeszcze w prokuraturze. Czy mogę już starać się o odszkodowanie? Jakie dokumenty będą mi potrzebne? |
Poproś w Prokuraturze o notatkę policji z miejsca zdarzenia tam będą dane ubezpieczyciela sprawcy, opinię sądowo lekarską o ile była wydana, ewentualnie zeznania sprawcy.
Jeśli roszczenie jest zakończone zgłoś roszczenie do ubezpieczyciela załączając dokumentację medyczną, rachunki z leczenia, dokumenty potwierdzające utracony dochód - jeśli była strata itp. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|