Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Potrącenie na przejściu dla pieszych

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasia
Początkujący

PostWysłany: 10 Mar 2009 14:57    Temat postu: Potrącenie na przejściu dla pieszych

Hej.
Miesiąć temu zostałam potrącona na przejściu dla pieszych. Jezdnia była czteropasmowa, po dwa pasy ruch w każdym kierunku. Na skrzyżowaniu nie było sygnalizacji świetlnej. Samochód na jednym pasie zatrzymał się by pozwolić mi przejść na drugą stronę jezdni, natomiast drugi wyjeżdzający za pierwszego nie zachował ostrożności i potrącił mnie. Sprawa jest jeszcze w prokuraturze. Czy mogę już starać się o odszkodowanie? Jakie dokumenty będą mi potrzebne?
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 10 Mar 2009 15:10    Temat postu:

Dzień dobry.
Dużą część dokumentacji zgromadziła już policja w postępowaniu związanym z Pani wypadkiem. Pani natomiast może gromadzić dokumentację w zakresie kosztów jakie Pani poniosła w związku z w/w wypadkiem. Jeżeli chciałaby Pani, uzyskać więcej informacji na temat zakresu należnego Pani odszkodowania lub chciałaby Pani by nasza firma wystąpiła w Pani imieniu o odszkodowanie do ubezpieczyciela proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.
monika
Początkujący

PostWysłany: 10 Mar 2009 19:25    Temat postu: potrącony pieszy

witam Kasiu.
współczuję ci bardzo, bo takich co nie potrafią przyjąć odpowiedzialności za swoje błędy, szczególnie FACECI mam już dość w swoim życiu.
Kasiu napisz skąd jesteś?
Kasia
Początkujący

PostWysłany: 10 Mar 2009 20:07    Temat postu:

Cześć Monika.
Ja na szczęście mam odpowiedzialnego faceta i jestem z nim bardzo szczęśliwa, niedługo bierzemy ślub. Ja jestem z Gdańska.
maciek
Początkujący

PostWysłany: 11 Mar 2009 00:05    Temat postu: do Kasi

czy udało się tobie uzyskać jakiś szczegółowych informacji odnośnie wypadku.
Moniko napisz do mnie to może pomogę Tobie .
maciekman6@tlen.pl
Pomocny
Początkujący

PostWysłany: 01 Kwi 2009 18:21    Temat postu: Re: Potrącenie na przejściu dla pieszych

Kasia napisał:
Hej.
Miesiąć temu zostałam potrącona na przejściu dla pieszych. Jezdnia była czteropasmowa, po dwa pasy ruch w każdym kierunku. Na skrzyżowaniu nie było sygnalizacji świetlnej. Samochód na jednym pasie zatrzymał się by pozwolić mi przejść na drugą stronę jezdni, natomiast drugi wyjeżdzający za pierwszego nie zachował ostrożności i potrącił mnie. Sprawa jest jeszcze w prokuraturze. Czy mogę już starać się o odszkodowanie? Jakie dokumenty będą mi potrzebne?

Poproś w Prokuraturze o notatkę policji z miejsca zdarzenia tam będą dane ubezpieczyciela sprawcy, opinię sądowo lekarską o ile była wydana, ewentualnie zeznania sprawcy.
Jeśli roszczenie jest zakończone zgłoś roszczenie do ubezpieczyciela załączając dokumentację medyczną, rachunki z leczenia, dokumenty potwierdzające utracony dochód - jeśli była strata itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: