Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
pomcy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grażynka
Początkujący

PostWysłany: 15 Mar 2009 18:23    Temat postu: pomcy

Co mam zrobić w sytuacji, kiedy wypłacili mi za małą kwotę odszkodowania z firmy ubezpieczeniowej i dostałam pismo, że jeśli i się nie podoba to mam iść do sądu...???
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 15 Mar 2009 18:50    Temat postu:

Dzień dobry.
Może iść Pani do sądu. Pytanie jest tylko, czy jest ku temu podstawa. Co może Pani zrobić wcześniej, to złożyć odwołanie od decyzji ubezpieczyciela, lub też zwrócić się do niezależnego orzecznika, który określi Pani uszczerbek na zdrowiu i poda szacunkową wartość odszkodowania, która Pani przysługuje. Nasza firma zatrudnia takich orzeczników. Mamy też doświadczenie w podobnych do Pani sprawach, gdzie ubezpieczyciel wypłacał odszkodowanie i jedynym skutecznym rozwiążaniem by uzyskać wyższe odszkodowanie było zwrócenie się z wnioskiem do sądu, gdzie to nasza firma reprezentowała naszych klientów.
Pomocny
Początkujący

PostWysłany: 01 Kwi 2009 18:18    Temat postu: Re: pomcy

Grażynka napisał:
Co mam zrobić w sytuacji, kiedy wypłacili mi za małą kwotę odszkodowania z firmy ubezpieczeniowej i dostałam pismo, że jeśli i się nie podoba to mam iść do sądu...???

Ale z jakiego tytułu było to odszkodowanie które Pani zaniżyli?
Jeśli miała Pani na myśli zadośćuczynienie to tak jak napisal kolega Andrzej należałoby zwrócić się do ubezpieczyciela o podanie wysokości uszczerbku na zdrowiu i jeśli się Pani z nim nie zgadza wnieść o ponowne badanie. Z tym że trzeba podać solidne argumenty odwołania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: