| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Barbara Początkujący
|
Wysłany: 09 Mar 2009 20:18 Temat postu: Oblodzony chodnik |
|
|
Dobry wieczór.
Miesiąc temu moja babcia wyszła po zakupy. Idąc chodnikiem poślizgnęła się u upadła łamiąc sobie rękę. Czy należy jej się z tego powodu odszkodowanie i od kogo? _________________ Barbara |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia Początkujący
|
Wysłany: 09 Mar 2009 20:51 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Moja sąsiadka też złamała sobie rękę na oblodzonym chodniku, gdy była w mieście. Jej córka znalazła w internecie firmę, która w jej imieniu starała się o odszkodowanie i je dostała. Nazwy firmy nie pamiętam, ale jak się dowiem to napiszę. _________________ Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosia Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 10:26 Temat postu: |
|
|
Ta firma to Europejskie Centrum Odszkodowań. _________________ Gosia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 19:58 Temat postu: |
|
|
witam.
z tego co wiem to należy się dowiedzieć do kogo należy chodnik,czyją jest własnością. _________________ pozdro dla fanów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 10 Mar 2009 21:33 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Nie jest jednoznaczne czy należy się Pani babci odszkodowanie z tytułu tego wypadku. Jest to uzależnione od wielu czynniów, a mianowicie od okoliczności w jakich doszło do tego wypadku i od tego jak wspomniała Pani Monika kto jest właścicielem tego chodnika i czy ma polisę OC obejmującą takie wypadki.
By rozwiać Pani wątpliwości co do zasadności występowania o odszkodowanie nasi specjaliści musieliby przyjrzeć się dokładniej okolicznościom i miejscu wypadku.
Nasza firma współpracuje z Europejskim Centrum Odszkodowań. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barbara Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2009 21:52 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi na moje pytania.
Babcia twierdzi, że był to chodnik koło sąsiedniej kamienicy, która ma prywatnego właściela, ale podobno ten właściciel to bardzo skąpy człowiek, więc nie wiadomo czy ma ubezpieczony chodnik? _________________ Barbara |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 10 Mar 2009 21:59 Temat postu: |
|
|
Może Pani na własną rękę spróbować ustalić, czy chodnik przynależy do kamienicy i czy właściciel ma polisę OC obejmującą takie wypadki. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciek Początkujący
|
Wysłany: 11 Mar 2009 00:12 Temat postu: złamana ręka |
|
|
Pani Barbaro ze złamaną ręką niech Pani odpoczywa a takie rzeczy można też ustalić telefonicznie dzwoniąc do urzędu własności gruntów. Podejrzewam że należy do miasta lub drogi i mosty.
Pozdrawiam _________________ zainteresowny |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barbara Początkujący
|
Wysłany: 11 Mar 2009 11:53 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Panie Maćku dziękuję za podpowiedź.
Ja mam się dobrze i nie mam czasu na odpoczynek, wypadek miała moja babcia. _________________ Barbara |
|
| Powrót do góry |
|
 |
adamek Początkujący
|
Wysłany: 13 Mar 2009 23:09 Temat postu: Do Maćka |
|
|
A jak to robisz przez telefon?
Masz jakieś sprawdzone sposoby? Napisz nam... _________________ Adamek pisze... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jan54 Początkujący
|
Wysłany: 29 Mar 2009 00:26 Temat postu: |
|
|
Radzę skontaktować się z jednym z ekspertów w firmie EuCO. Powinni oni powiedziec czy nalezy się odszkodowanie czy nie, a także mogą zająć się całą tą sprawą.
W moim przypadku bardzo mi pomogli. Jestem bardzo zadowolony z ich pomocy.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 29 Mar 2009 23:12 Temat postu: |
|
|
Dobry wieczór.
Pani sprawa wygląda na bardzo skomplikowaną. Mozemy sie zając Pani sprawą, jeżeli byłaby Pani zainteresowana powierzeniem nam sprawy Pani babci, to prosimy o kontakt. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|