Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Anglik, ktory uciekl...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gregory
Początkujący

PostWysłany: 18 Kwi 2009 13:32    Temat postu: Anglik, ktory uciekl...

Właśnie potracił mnie samochód.
W zasadzie to przejechał mi po stopie
Samochód uciekł ale zapisałem numery. Zgłosiłem przez telefon komórkowy od razu na policję. Podałem rejestracje.
Powiedzieli mi żebym czekał to się odezwą, a z rejestracji wynika że to Anglik.
Czy coś jeszcze trzeba zrobić, bo to co sie stało to wyjątkowe chamstwo, bezczelność.
z pow.
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 18 Kwi 2009 13:38    Temat postu:

Doszło do wykroczenia z art 86 par. 1 kodeksu wykroczeń.
Skoro to Anglik, to pewnie go nie nie skażą, bo po pierwsze nie ustalą kto to, a po drugie gdyby im to się nawet udało, to zajmie to trochę czasu, a jest krótki termin
przedawnienia 3 lata o ile masz jeszcze świadków zdarzenia to będzie duża pomoc w tej sprawie.
A tak w ogole to lepiej żeby go nie znaleźli to umorzą dochodzenie ze względu na nie znalezienie sprawcy i wtedy będziesz mogł sie ubiegac z UFG.
Napewno idź jak najszybciej do lekarza niech Ciebie przebada i napisze na dokumencie medycznym że jest to uraz wynikiem wypadku.
P.S.
A tak w ogóle to gdzie stałeś że śmignąl ci po nodze, zeby nie bylo ze sie przyczyniles do wypadku
Ekspert
Średnio zaawansowany

PostWysłany: 20 Kwi 2009 08:44    Temat postu:

Piotr ma rację należy jak najszybciej udać się do lekarza i zadbać o odpowiednie prowadzenie dok. medycznej. Przedawnienie roszczenia zależy od kwalifikacji prawnej czynu, jeśli policja potraktuje to jako przestępstwo i w tym kierunku będzie prowadzone dochodzenie to przedawnienie będzie 20 lat, ale jeśli wykroczenie to tak jak napisał piotr11 przedawnienie 3 lata.

Właściwy do skierowania roszczenia w przypadku nieustalenia sprawcy będzie UFG
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody osobowe Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: