Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Z oc sprawcy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ania Kowalik
Początkujący

PostWysłany: 10 Wrz 2010 16:56    Temat postu: Z oc sprawcy

Jestem poszkodowany w kolizji drogowej spisaliśmy ze sprawcą oświadczenie gdzie przyznał się do spowodowania kolizji.Następnie zgłosiłem szkodę do ubezpieczalni sprawcy.Firma odmówiła wypłaty odszkodowania sugerując się tym ,że sprawca w protokole szkody oświadczył,że nie wyrządził mi w pojeździe żadnej szkody.W późniejszym terminie przesłałem do ubezpieczalni pismo sprawcy gdzie przyznał się ze do wyrządzonych szkód . Mimo to ubezpieczalnia odmawia mi wypłaty odszkodowania ,sugerując się tym,że pismo sprawcy jest dla nich nie wiarygodne. Czy mogę domagać się wypłaty należnej mi sumy?
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 11 Wrz 2010 22:04    Temat postu:

Witam,

może pomóc wezwanie do dobrowolnego spełnienia świadczenia. Jeżeli nie pomoże, to zgłoszenie całego incydentu na policję z oświadczeniem, dobra firma odszkodowawcza lub zostaje niestety droga sądowa.
MAGBET333
Początkujący

PostWysłany: 20 Wrz 2010 21:17    Temat postu: szkody z oc

Witam,
Z pewnoscia ubezpieczyciela mozna i trzeba pociagnac do odpowiedzialnosci i wyplate pelnego odszkodowania.
teresa40
Początkujący

PostWysłany: 10 Mar 2011 17:02    Temat postu:

[b]jeśli chodzi o stłuczki,kolizję czy wypadki samochodowe,by uzyskać jakie kol wiek odszkodowanie z tytuł oc sprawcy,należy w pierw wezwać policje na miejsce zdarzenia,która spiszę należycie protokół zdarzenia. Jeśli macie problemy związane z uzyskaniem odszkodowania,z chęciom pomogę w uzyskaniu takiego odszkodowania na tyle ile będzie zebranych dokumentów o zdarzeniu.
Pozdrawiam![/b]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
marianoDG
Początkujący

PostWysłany: 12 Mar 2011 19:26    Temat postu: Re: Z oc sprawcy

...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: