| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ania Kowalik Początkujący
|
Wysłany: 10 Wrz 2010 16:56 Temat postu: Z oc sprawcy |
|
|
Jestem poszkodowany w kolizji drogowej spisaliśmy ze sprawcą oświadczenie gdzie przyznał się do spowodowania kolizji.Następnie zgłosiłem szkodę do ubezpieczalni sprawcy.Firma odmówiła wypłaty odszkodowania sugerując się tym ,że sprawca w protokole szkody oświadczył,że nie wyrządził mi w pojeździe żadnej szkody.W późniejszym terminie przesłałem do ubezpieczalni pismo sprawcy gdzie przyznał się ze do wyrządzonych szkód . Mimo to ubezpieczalnia odmawia mi wypłaty odszkodowania ,sugerując się tym,że pismo sprawcy jest dla nich nie wiarygodne. Czy mogę domagać się wypłaty należnej mi sumy? _________________ Ania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 11 Wrz 2010 22:04 Temat postu: |
|
|
Witam,
może pomóc wezwanie do dobrowolnego spełnienia świadczenia. Jeżeli nie pomoże, to zgłoszenie całego incydentu na policję z oświadczeniem, dobra firma odszkodowawcza lub zostaje niestety droga sądowa. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MAGBET333 Początkujący
|
Wysłany: 20 Wrz 2010 21:17 Temat postu: szkody z oc |
|
|
Witam,
Z pewnoscia ubezpieczyciela mozna i trzeba pociagnac do odpowiedzialnosci i wyplate pelnego odszkodowania. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
teresa40 Początkujący
|
Wysłany: 10 Mar 2011 17:02 Temat postu: |
|
|
[b]jeśli chodzi o stłuczki,kolizję czy wypadki samochodowe,by uzyskać jakie kol wiek odszkodowanie z tytuł oc sprawcy,należy w pierw wezwać policje na miejsce zdarzenia,która spiszę należycie protokół zdarzenia. Jeśli macie problemy związane z uzyskaniem odszkodowania,z chęciom pomogę w uzyskaniu takiego odszkodowania na tyle ile będzie zebranych dokumentów o zdarzeniu.
Pozdrawiam![/b] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marianoDG Początkujący
|
Wysłany: 12 Mar 2011 19:26 Temat postu: Re: Z oc sprawcy |
|
|
| ... |
|