Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Sporawca próbuje się wymigać !!!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzegorz
Początkujący

PostWysłany: 23 Maj 2009 19:17    Temat postu: Sporawca próbuje się wymigać !!!

27 grudnia zostałem potrącony przez auto byłem trzeźwy,na miejsce przyjechała drogówka i pogotowie miałem pęknięty łokieć i 2 miesiące przebywałem na zwolnieniu,kierowca odjechał z miejsca zdarzenia po czym pojechał na najbliższy komisariat zeznając że nie zatrzymał się gdyż obawiał się o swoje życie że mogę mu coś zrobić.i że to ja rzyciłem się na auto.też był trzeżwy.
Ja zeznawałem w tej sprawie potem na policji.
Pytanie do dnia dzisiejszego nie mam żadnego wezwania ani postanowienia czy ukarali kierowcę czy nie.Co robić w takiej sprawie?
Chodzi mi o to że chciałem założyć sprawę o odszkodowanie.
kamila
Początkujący

PostWysłany: 15 Lip 2009 16:01    Temat postu:

Witam Cię! proponuje Ci udać się na policję i zapytać na jakim etapie jest sprawa??nawet jeżeli została uznana jako wykroczenie a kierowca autobusu został ukarany tylko mandatem karnym, jak najbardziej masz prawo starać się o odszkdowanie/zadośćuczynienie z tylułu OC sprawcy! gdybyś miał jakies pytania to pisz, też byłam osobą poszkodowana, więc wiem jak to wszystko się odbywa.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: