| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Angelika Początkujący
|
Wysłany: 14 Mar 2009 19:28 Temat postu: Polisa OC należy się odszkodowanie... |
|
|
Mam pytanie do mądrego, który mi pomoże ...
Z tego co zdążyłam wyczytać na różnych forach to odszkodowanie należy się gdy sprawca jest posiadaczem polisy OC czy to kierowca czy właściciel lokalu itd.
Ja i moja koleżanka w wakacje byłyśmy na wsi 2 lata temu i przechodząc koło gospodarstwa wiejskiego (nagle przy otwartej bramie) wybiegł pies i rzucił się na nas, a konkretnie na moją koleżankę i pogryzł ją trochę tzn. ma do dziś poważne blizny na nodze i na plaży z tego powodu rzadko się pojawia...
Jest to przykre tym bardziej, że ma teraz 22 lata.
Czy możemy jej jakoś pomóc???
Jak z tymi polisami OC wygląda w takich sytuacjach???
Pozdrawiam i czekam na pomoc... _________________ życzę wszystkim dużo uśmiechu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maciek Początkujący
|
Wysłany: 14 Mar 2009 19:33 Temat postu: Cześć Angelika |
|
|
Na twoje pytanie udzielić informacji Tobie nie mogę, ale chętnie bym wsparł Twoją koleżankę na duchu i ją pocieszył...
Ja należę do tego typu facetów, dla których uroda się nie liczy liczy się osobowość...
Proszę mnie źle nie odebrać i nie robię sobie żartów
Pozdrawiam....
P.S.
Sam jestem po trudnych doświadczeniach więc wiem jak to jest... _________________ zainteresowny |
|
| Powrót do góry |
|
 |
monika Początkujący
|
Wysłany: 14 Mar 2009 19:36 Temat postu: Ach ci faceci... |
|
|
Tutaj kobieta o pomoc prosi a ten na randkę się chce umawiać...
Ci faceci to ciągle o jednym... _________________ pozdro dla fanów |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 14 Mar 2009 21:37 Temat postu: Re: Polisa OC należy się odszkodowanie... |
|
|
| Angelika napisał: | Mam pytanie do mądrego, który mi pomoże ...
Z tego co zdążyłam wyczytać na różnych forach to odszkodowanie należy się gdy sprawca jest posiadaczem polisy OC czy to kierowca czy właściciel lokalu itd.
Ja i moja koleżanka w wakacje byłyśmy na wsi 2 lata temu i przechodząc koło gospodarstwa wiejskiego (nagle przy otwartej bramie) wybiegł pies i rzucił się na nas, a konkretnie na moją koleżankę i pogryzł ją trochę tzn. ma do dziś poważne blizny na nodze i na plaży z tego powodu rzadko się pojawia...
Jest to przykre tym bardziej, że ma teraz 22 lata.
Czy możemy jej jakoś pomóc???
Jak z tymi polisami OC wygląda w takich sytuacjach???
Pozdrawiam i czekam na pomoc... |
Dobry wieczór.
Pani koleżanka musi sprawdzić, czy właściciel gospodarstwa wiejskiego z którego wybiegł pies miał w tamtym czasie opłacone obowiązkowe ubezpieczenie OC tzw. Oc rolnicze, jeżeli miał to Pani koleżanka może zwrócić się o wypłatę odszkodowania z tej polisy. Jeżeli nie miał to pozostaje założenie sprawy cywilnej przeciwko właścicielowi gospodarstwa z którego wybiegł pies, lecz w tym przypadku Pani koleżanka nie ma gwarancji, iż właściciel gospodarstwa zostanie uznany winnym. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 14 Mar 2009 21:42 Temat postu: Re: Cześć Angelika |
|
|
| maciek napisał: | Na twoje pytanie udzielić informacji Tobie nie mogę, ale chętnie bym wsparł Twoją koleżankę na duchu i ją pocieszył...
Ja należę do tego typu facetów, dla których uroda się nie liczy liczy się osobowość...
Proszę mnie źle nie odebrać i nie robię sobie żartów
Pozdrawiam....
P.S.
Sam jestem po trudnych doświadczeniach więc wiem jak to jest... |
Dobry wieczór.
Pani Monika ma rację, to forum zostało założone po to, by pomagać osobom poszkodowanym, tematy odbiegające od tej tematyki proszę poruszać na innych forach do tego przeznaczonych. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Angelika Początkujący
|
Wysłany: 15 Mar 2009 19:07 Temat postu: Lekcja wychowania. |
|
|
Bardzo dobrze.
Lekcja wychowania musi być.
Takie pytania kieruj poza forum a tu skupmy się na tematyce...
Proponuje zbanować takie posty w przyszłości... _________________ życzę wszystkim dużo uśmiechu... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 15 Mar 2009 19:18 Temat postu: Re: Lekcja wychowania. |
|
|
| Angelika napisał: | Bardzo dobrze.
Lekcja wychowania musi być.
Takie pytania kieruj poza forum a tu skupmy się na tematyce...
Proponuje zbanować takie posty w przyszłości... |
Dobry wieczór.
Dziękuję za sugestię, rozważymy ją z administratorami tego forum. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|