Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Czy należy mi sie odszkodowanie na naprawe samochodu ...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
roberto
Początkujący

PostWysłany: 01 Wrz 2009 02:39    Temat postu: Czy należy mi sie odszkodowanie na naprawe samochodu ...

Miałem nieprzyjemny wypadek, na skrzyżowanie wbiegła przed mój samochód kobieta i wpadła na maskę mojego auta. Wina jest ewidentnie jej bo miała czerwone światło, co potwierdziło kilkoro świadków zdarzenia. Na szczęście moja prędkość była niewielka, przez co nic poważnego jej się nie stało, byłem w szpitalu i doznała wstrząśnięcia mózgu. Teraz zastanawiam się kto pokryje naprawę mojego samochodu? Czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie? W tym momencie nie posiadam ważnego AC, także nie wiem jak to w takiej sytuacji wygląda. Z góry dziękuje za pomoc.
Franko
Początkujący

PostWysłany: 01 Wrz 2009 15:05    Temat postu:

Można dochodzić roszczenia na sprawcy. Być może ta osoba posiada indywidualna polisę OC w życiu prywatnym i wtedy skorzystać z tej polisy. Jeżeli nie posiada polisy OC w życiu prywatnym, to tylko na drodze cywilnej w sądzie.
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 02 Wrz 2009 19:24    Temat postu:

Witam.

Niektóre polisy na mieszkanie lub dom posiadają dodatkową opcję „OC w życiu prywatnym”. Jeżeli ta osoba posiadała takie ubezpieczenie to tak, jeżeli nie to tylko postępowanie cywilne w sądzie.
piotrkuszetka
Początkujący

PostWysłany: 09 Gru 2010 17:57    Temat postu: AC

Jeśli masz wykupione ubezpieczenie AC, to możliwe jest odebranie odszkodowania za naprawę samochodu. Szkodę jednak trzeba zgłosić jeśli dobrze wiem to w ciągu 7 dni od jej powstania. Wszytsko pewnie jednak zależy też od towarzystwa, ale na pewno jest to możliwe.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z OC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: