Wysłany: 10 Wrz 2010 16:50 Temat postu: Wypadek z dzikiem ...?!?
Witam!
Miałem kolizję z dzikiem,w wyniku czego uszkodzony został mój samochód .Ponieważ posiadam wykupione AC,samochód przekazałem do naprawy w autoryzowanym serwisie Forda.Z ubezpieczycielem i serwisantem uzgodniliśmy bezgotówkową naprawę,oraz koszt wykonania usługi.Mija dzisiaj 2-gi miesiąc i samochód mój jest nienaprawiony/serwisant tłumaczy się trudnoscią ze zdobyciem wiązki elektrycznej/.Wydaje mi się,że obowiązują jakieś terminy na likwidację szkody jeżeli tak to proszę o informację.Jestem jeszcze grzeczny w rozmowach z kierownikiem ASO,ale moja cierpliwość już się kończy.Poradżcie mi co mam zrobić?? _________________ Pozdrawiam.
Radziłbym uzbroić się w cierpliwość i zachować spokój w ASO. Główna wiązka elektryczna jest wykonywana indywidualnie. Wynika to z zróżnicowanego wyposażenia samochodów. Czas oczekiwania na taką część może wynosić u niektórych producentów samochodów od kilku do kilkunastu tygodni.
Proszę zapytać w ASO kiedy zostały zamówione części do samochodu, jakie już dostarczono do ASO i czy te dostarczone części pozwalają na rozpoczęcie naprawy. Wiązka to etap końcowy naprawy już po pracach blacharsko –mechanicznych i lakierniczych dlatego też jej brak nie powinien wstrzymywać tych prac.
Proszę również zwrócić uwagę na fakt, ze ASO poniosło już koszty i by je odzyskać musi zakończyć naprawę Pana samochodu, nie jest wiec zainteresowane jej przedłużaniem. _________________ Pozdrawiam.