| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jan Początkujący
|
Wysłany: 09 Mar 2009 19:56 Temat postu: Wypadek |
|
|
Cześć.
Wracałem z kolegą z imprezy i mieliśmy wypadek. Samochód wyjechał z podporządkowanej i kolega, który prowadził musiał uciekać na pobocze, jak się później okazało na poboczu był głęboki rów i efektem zjazdu na pobocze było dachowanie. Czy należy nam się odszkodowanie z polis OC i AC? Moim samochodem kierował kolega, który jak później okazało się nie posiadał prawa jazdy? _________________ Jan |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 10 Mar 2009 01:36 Temat postu: wypadek dachowanie |
|
|
kolega ma niezły problem, z tego co się orientuje to w takich sytuacjach mogą obciążyć go regresem,chyba,że się mylę _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 10 Mar 2009 10:22 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Należy się Panu odszkodowanie z polisy AC, jednak zakładowi ubezpieczeń likwidującemu powstałą szkodę przysługuje uprawnienie dochodzenia od kierującego pojazdem zwrotu wypłaconej Panu kwoty odszkodowania zwanej regresem. Istnieją wyjątki od reguły regresu, lecz chyba nie będą miały zastosowania w Pańskim przypadku. W razie jakichkolwiek dodatkowych pytań w w/w sprawie proszę o kontakt z naszą firmą. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 17 Mar 2009 10:50 Temat postu: problem |
|
|
Tak jak mówiłem.
Wypłacą Tobie za szkodę rzeczową i napewno możesz ubiegać się om odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu, ale kolega za to beknie....
Trudna sprawa...
Czy jest to Twój przyjaciel czy jakiś tam kolega? _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jan Początkujący
|
Wysłany: 17 Mar 2009 13:08 Temat postu: Re: problem |
|
|
| piotr11 napisał: | Tak jak mówiłem.
Wypłacą Tobie za szkodę rzeczową i napewno możesz ubiegać się om odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu, ale kolega za to beknie....
Trudna sprawa...
Czy jest to Twój przyjaciel czy jakiś tam kolega? |
Cześć Piotr.
Kolega to on kiedyś był, spotkaliśmy się kilka razy przy kieliszku. Po wypadku miał do mnie pretensje, że do wypadku doszło między innymi przez to, że samochód był niesprawny technicznie. Jak mógł być niesprawny technicznie jak badała go policja i był miesiąc po przeglądzie technicznym. Beknie i to zdrowo. _________________ Jan |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|