| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Artur11 Początkujący
|
Wysłany: 02 Kwi 2009 01:27 Temat postu: Wjechal w tyl auta |
|
|
Borykam sie z malym problemem i chcialbym sie poradzic. Dwa tygodnie temu znajomy jadac za mna samochodem przy dojezdzie do skrzyzowania(znak STOP) wjechal w tyl mojego samochodu - rezultat podrapany zderzak, pogieta klapa tak ze nadawalo sie do warsztatu. Zrobilem blad ze nie podpisalem z nim zadnej umowy. Bardzo chcial zalatwic to polubownie zeby nie zglaszac do jego ubezpieczyciela. Samochod zostal w tydzien zrobiony, mam jeszcze zdjecia z dnia w ktorym to sie stalo.
Do sedna sprawy: teraz znajomy wypiera sie ze to nie byla jego wina i mozemy isc z tym na policje. Dowiedzialem sie ze po dwoch tygodniach nie moze zostac juz ukarany mandatem a jedynie sprawa moze trafic do sadu i moze poniesc jakies koszta ale mi nic nie zostanie zwrocone.
Chcialbym sie dowiedziec, czy majac zdjecia i swiadkow kolizji moge teraz zglosic szkode do PZU i probowac odzyskac pieniadze za zrobienie samochodu?
Dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi. _________________ Witam... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sylwia Początkujący
|
Wysłany: 02 Kwi 2009 15:36 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Wiesz spróbować zawsze można, może Ci się uda jednak uzyskać odszkodowanie. Wydaje mi się, że jak masz AC to spokojnie dostaniesz odszkodowanie, bez niego chyba mogłoby być gorzej o jakieś pieniądze. _________________ Sylwia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa Początkujący
|
Wysłany: 21 Kwi 2009 11:36 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Przecież masz zdjęcia i zeznania świadków, więc nad czym się tu zastanawiać? Zgłaszasz sprawę o odszkodowanie do ubezpieczyciela. _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Barbara Początkujący
|
Wysłany: 24 Kwi 2009 08:00 Temat postu: |
|
|
Hej.
Teź mi się wydaje, że nie musisz iść od razu do sądu, tylko możesz się ubiegać o odszkodowanie na drodze przedsądowej, jest krótsza. _________________ Barbara |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Koleszka Początkujący
|
Wysłany: 03 Maj 2009 13:02 Temat postu: |
|
|
Z tego co wiem to mając zdjęcia i świadków zdarzenia mimo wszystko zgłoś sprawę na policję przedstawiając oświadczenia świadków z miejsca zdarzenia wraz ze zdjęciami a oni tobie wskażą jak a obowiązuje procedura w tego typu sytuacjach.
Pozdrawiam _________________ KOLESZKA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|