Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Wjechal w tyl auta

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Artur11
Początkujący

PostWysłany: 02 Kwi 2009 01:27    Temat postu: Wjechal w tyl auta

Borykam sie z malym problemem i chcialbym sie poradzic. Dwa tygodnie temu znajomy jadac za mna samochodem przy dojezdzie do skrzyzowania(znak STOP) wjechal w tyl mojego samochodu - rezultat podrapany zderzak, pogieta klapa tak ze nadawalo sie do warsztatu. Zrobilem blad ze nie podpisalem z nim zadnej umowy. Bardzo chcial zalatwic to polubownie zeby nie zglaszac do jego ubezpieczyciela. Samochod zostal w tydzien zrobiony, mam jeszcze zdjecia z dnia w ktorym to sie stalo.

Do sedna sprawy: teraz znajomy wypiera sie ze to nie byla jego wina i mozemy isc z tym na policje. Dowiedzialem sie ze po dwoch tygodniach nie moze zostac juz ukarany mandatem a jedynie sprawa moze trafic do sadu i moze poniesc jakies koszta ale mi nic nie zostanie zwrocone.

Chcialbym sie dowiedziec, czy majac zdjecia i swiadkow kolizji moge teraz zglosic szkode do PZU i probowac odzyskac pieniadze za zrobienie samochodu?

Dziekuje za zainteresowanie i odpowiedzi.
Sylwia
Początkujący

PostWysłany: 02 Kwi 2009 15:36    Temat postu:

Cześć.
Wiesz spróbować zawsze można, może Ci się uda jednak uzyskać odszkodowanie. Wydaje mi się, że jak masz AC to spokojnie dostaniesz odszkodowanie, bez niego chyba mogłoby być gorzej o jakieś pieniądze.
Ewa
Początkujący

PostWysłany: 21 Kwi 2009 11:36    Temat postu:

Cześć.

Przecież masz zdjęcia i zeznania świadków, więc nad czym się tu zastanawiać? Zgłaszasz sprawę o odszkodowanie do ubezpieczyciela.
Barbara
Początkujący

PostWysłany: 24 Kwi 2009 08:00    Temat postu:

Hej.

Teź mi się wydaje, że nie musisz iść od razu do sądu, tylko możesz się ubiegać o odszkodowanie na drodze przedsądowej, jest krótsza.
Koleszka
Początkujący

PostWysłany: 03 Maj 2009 13:02    Temat postu:

Z tego co wiem to mając zdjęcia i świadków zdarzenia mimo wszystko zgłoś sprawę na policję przedstawiając oświadczenia świadków z miejsca zdarzenia wraz ze zdjęciami a oni tobie wskażą jak a obowiązuje procedura w tego typu sytuacjach.
Pozdrawiam
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: