| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Mikołaj Początkujący
|
Wysłany: 13 Maj 2009 13:05 Temat postu: stluczka |
|
|
Witam
moj problem wyglada nastepujaco na parkingu pod blokiem dodam ze jest to strefa zamieszkania "sasiadka " udezyla w moj samochod oczywiscie nieprzyznala sie ale po 4 dniach inny sasiad powiedzial mi ze widzial kto i skierowal mnie do tej kobiety ona oczywiscie sie nieprzyznala wiec poszedlem po swiadka oczywiscie przy swiadku tez sie nieprzyznala wiec wezwalem policje oni spisali zeznania i kazali czekac a 3 dni temu dostalem pismo o tresci
Na podstawie art.54 . 2 kodeksu postepowania w sprawach o wykroczenie zawiadamiamy pokrzywdzonego , ze prowadzone czynnosci wyjasniajace nie dostarczyly podstaw do skierowania wniosku o ukaranie do sadu rejonowego w sprawie uszkodzenia pojazdu osobowego marki ...................o nr rej ........ przeciwno n/n osobie w ktorej pan jest pokrzywdzony z powodu : czyn niezawiera znamion wykroczenia
i teraz co robic dalej bo blotnik mam nadal wgnieciony zdjecia jej auta tez zrobilem ale widzie ze utknąłem _________________ Mikołaj |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 23 Maj 2009 19:11 Temat postu: |
|
|
Można złożyć wniosek o ukaranie do sądu. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 23 Maj 2009 19:13 Temat postu: |
|
|
Dodam jeszcze że :
karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|