Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
stluczka

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mikołaj
Początkujący

PostWysłany: 13 Maj 2009 13:05    Temat postu: stluczka

Witam
moj problem wyglada nastepujaco na parkingu pod blokiem dodam ze jest to strefa zamieszkania "sasiadka " udezyla w moj samochod oczywiscie nieprzyznala sie ale po 4 dniach inny sasiad powiedzial mi ze widzial kto i skierowal mnie do tej kobiety ona oczywiscie sie nieprzyznala wiec poszedlem po swiadka oczywiscie przy swiadku tez sie nieprzyznala wiec wezwalem policje oni spisali zeznania i kazali czekac a 3 dni temu dostalem pismo o tresci
Na podstawie art.54 . 2 kodeksu postepowania w sprawach o wykroczenie zawiadamiamy pokrzywdzonego , ze prowadzone czynnosci wyjasniajace nie dostarczyly podstaw do skierowania wniosku o ukaranie do sadu rejonowego w sprawie uszkodzenia pojazdu osobowego marki ...................o nr rej ........ przeciwno n/n osobie w ktorej pan jest pokrzywdzony z powodu : czyn niezawiera znamion wykroczenia

i teraz co robic dalej bo blotnik mam nadal wgnieciony zdjecia jej auta tez zrobilem ale widzie ze utknąłem
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 23 Maj 2009 19:11    Temat postu:

Można złożyć wniosek o ukaranie do sądu.
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 23 Maj 2009 19:13    Temat postu:

Dodam jeszcze że :

karalność wykroczenia ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynął rok; jeżeli w tym okresie wszczęto postępowanie, karalność wykroczenia ustaje z upływem 2 lat od popełnienia czynu.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: