Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Gruby lakier

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krzyś
Początkujący

PostWysłany: 11 Kwi 2009 17:47    Temat postu: Gruby lakier

Witam!

ja własnie przecieram szlaki w przyapdku AC, tzn po wspaniałym gradobiciu, które przeleciało przez moją "wieś" mam na pasku 7 wgniotków. Hdi wyceniło szkode na 2100 ( malowanie i szpachlowanie maski, dachu , drzwi i nadkola).

odwołałem sie od kwoty i żadam uwzględnienia utraty wartosci rynkowej pojazdu ( który jest bezywpadkowy i ma oryginalny lakier) . podstawa to prosty fakt, ze grubsza warstwa lakieru i szpachla sa łatwo wykrywalne i obnizaja wartosc rynkowa auta. jestem swiadomy tego, ze to polisa AC ,ale w umowie, którą podpisałem, nie ma żadnych wykluczeń dotyczących utraty wartosci z uwagi na technologie naprawy.
Jesli sie zdecyduje na taką technologie naprawy, to bede o jakieś 2000 w plecy. dlatego walcze : na razie od pisma mineły 3 tygodnie i czekam na odpwiedz Smile.

Pozdrawiam
Trener
Początkujący

PostWysłany: 11 Kwi 2009 18:41    Temat postu:

Cześć.

Ja też kiedyś miałem gradobity samochód. Towarzystwo ubezpieczeniowe zakwalifikowało całe moje auto do malowania. Elementy, które dało się wymienić zostały zamienione nowymi, te które nie dało się wymienić, czyli dach i inne elementy niewymienialne nadwozia zostały wyklepane, zaszpachlowane i pomalowane. Całość była robiona w ASO, więc uważam, że nie straciłem na tym, nie było żadnych zamienników, tylko oryginalne części i fabryczny lakier. Nie zależało mi na wyciągnięciu kasy od towarzystwa ubezpieczeniowego, tylko na tym, by doprowadzić samochód do stanu sprzed gradobicia. Potem tym samochodem jeżdziłem jeszcze 5 lat i wszytko było ok, żadnych odprysków lakieru, czy śladów rdzy, a muszę szczerze przyznać, że garażowałem go pod chmurką Wink
Zrobisz jak zechcesz, Twój wybór.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Szkody z AC Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: