|
Pomagając innym pomagasz sobie
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Krzyś Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 17:47 Temat postu: Gruby lakier |
|
|
Witam!
ja własnie przecieram szlaki w przyapdku AC, tzn po wspaniałym gradobiciu, które przeleciało przez moją "wieś" mam na pasku 7 wgniotków. Hdi wyceniło szkode na 2100 ( malowanie i szpachlowanie maski, dachu , drzwi i nadkola).
odwołałem sie od kwoty i żadam uwzględnienia utraty wartosci rynkowej pojazdu ( który jest bezywpadkowy i ma oryginalny lakier) . podstawa to prosty fakt, ze grubsza warstwa lakieru i szpachla sa łatwo wykrywalne i obnizaja wartosc rynkowa auta. jestem swiadomy tego, ze to polisa AC ,ale w umowie, którą podpisałem, nie ma żadnych wykluczeń dotyczących utraty wartosci z uwagi na technologie naprawy.
Jesli sie zdecyduje na taką technologie naprawy, to bede o jakieś 2000 w plecy. dlatego walcze : na razie od pisma mineły 3 tygodnie i czekam na odpwiedz .
Pozdrawiam _________________ Witam  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Trener Początkujący
|
Wysłany: 11 Kwi 2009 18:41 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Ja też kiedyś miałem gradobity samochód. Towarzystwo ubezpieczeniowe zakwalifikowało całe moje auto do malowania. Elementy, które dało się wymienić zostały zamienione nowymi, te które nie dało się wymienić, czyli dach i inne elementy niewymienialne nadwozia zostały wyklepane, zaszpachlowane i pomalowane. Całość była robiona w ASO, więc uważam, że nie straciłem na tym, nie było żadnych zamienników, tylko oryginalne części i fabryczny lakier. Nie zależało mi na wyciągnięciu kasy od towarzystwa ubezpieczeniowego, tylko na tym, by doprowadzić samochód do stanu sprzed gradobicia. Potem tym samochodem jeżdziłem jeszcze 5 lat i wszytko było ok, żadnych odprysków lakieru, czy śladów rdzy, a muszę szczerze przyznać, że garażowałem go pod chmurką
Zrobisz jak zechcesz, Twój wybór. _________________ Józek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|