Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
upadlam w markecie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
doroti1978
Początkujący

PostWysłany: 21 Wrz 2009 19:36    Temat postu: upadlam w markecie

Witam chciałabym sie dowiedziec od kogo mogę domagac sie odszkodowania za wypadek do ktorego doszlo w hipermarkecie. Dnia 1 Sierpnia pojechalam na zakupy do marketu,przechodzac po dziale warzywa uslizgnelam sie na rozgniecionej pieczarce upadlam,doznałam urazu reki,zostalo wezwane pogotowie ratunkowe ktore zaopatrzylo mnie i podalo srodki przeciwbolowe oraz zabrało mnie do szpitala na izbę przyjęc.Okazało się że nie jest złamana lecz potluczona.Dzis jest 21 września a ja nadal lecze sie u lekarza ortopedy z powodu tego urazu,okazało sie że muszę wziąśc zabiegi rehabilitacyjne aby troszke ulzylo,prawie wiekszosc czasu jestem na środkach przeciw b~ólowych.Napisałam do tego marketu pismo o oszkodowanie ale dostałam odpowiedz negatywna ze sklep nieodpowiada za takie wypadki.Proszę o pomoc do kogo mam sie zgłosic w sprawie odszkodowania i czy mi sie wogole należy.POzdrawiam Dorota
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 21 Wrz 2009 20:04    Temat postu:

Witam.
Aby własciwie odnieść sie do całej sytuacji należałoby ustalić kilka szczegółów.
1. Czy byli świadkowie tego zdarzenia.
2. Jakie argumenty uzył hipermarket w odmowie przyznania odszkodowania i do czego się odnósł ( czy usuwanie tego typu zanieczyszczeń nie leży po jego stronie tylko zewnętrznej firmy sprzątającej ).
3. Czy w dokumentacji medycznej jest wpisana informacja z jakiego powodu doszło do urazu ciała.
4. Czy są zdjęcia z miejsca zdarzenia np. aparat w telefonie.
5. Czy został sporządzony protokuł wypadkowy bądź inny dokument potwierdzaj ący całe zajście.
6. Istotna jest także treść pisma jakie Pani złożyła.

To tak na początek najważniejsze rzeczy.

Pisz jeśli potrzebujesz więcej informacji.
Pozdrawiam.
doroti1978
Początkujący

PostWysłany: 21 Wrz 2009 20:23    Temat postu:

Witam,wiec tak swiadkowie zdarzenia byli bo byli to pracownicy sklepu ktorzy zlozyli oswiadczenia na pismie,hipermarket argumentowal sie tym iz ma wynajetą firme sprzątająca do ktorej powinna sie zglosic,co do informacji z jakiego powodu doszło do urazu to tak jest taka notatka,jeśli chodzi o zdjecia niestety ja niebylam w stanie zrobic tych zdjec poniewaz ja w 1 momentach bylam w szoku niewidzialam co sie zemna dzieje dopiero po kilku chwilach ktos do mnie podszedł pom~ógł wstac podał wody,a pismo jakie wystosowałam do marketu uważam ze było dośc poprawnie napisane. W pismie ktore otrzymałam od sklepu mam załaczniki:zglosznie szkody,historia Choroby,Karta informacyjna izby przyjec,rejestr zdarzen Hm,Notatka slużbowa,Oswiadczenie swiadka nr 1,oswiadczenie swiadka nr 2.Dziekuje za odpowiedz Smile
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 21 Wrz 2009 20:37    Temat postu:

W takiej sytuacji powinnaś złożyć pismo o podanie informacji jak firma sprzątająca w tamtym okresie( bo mogła się już zmienić ) była bądź jest nadal odpowiedzialna, następnie do firmy sprzątającej zgłosić się o podanie polisy OC i nazwy firmy ubezpieczniowej gdzie mają ją wykupioną lub bezpośrednio do nich zgłosić szkodę, a oni sami przekażą dokumenty do swojego ubezpieczyciela. Procedura mozolna i długotrwała. Ale, te dowody, o których pisałaś dają podstawy do uzyskania odszkodowania. Jak dużego? Na ten moment trudno powiedzieć. Potrzebny jest lekarz orzecznik.

Pozdrawiam.
doroti1978
Początkujący

PostWysłany: 21 Wrz 2009 21:47    Temat postu:

Dziekuje Ci bardzo za informację spróbuję jakoś wyciągnąc od tego hipermaketu nazwę tej firmy może mi się uda,a że jest to mozolne i długotrwale to wiem.Serdecznie POzdrawiam Dorota
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: