Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Regres

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aga77
Początkujący

PostWysłany: 12 Cze 2011 14:55    Temat postu: Regres

Witam wszystkich serdecznie.

Mój brat miał wypadek, w którym poważnie ucierpiał, a jego kolega z którym jechał nie żyje. Problem jeszcze jest taki że kierowca auta był pijany. Dowiedziałam się, że na sprawcy pod wpływem alkoholu ciązy regres, tylko nie jestem pewna czy też w sytuacjach kiedy nie żyje.

Proszę o pomoc.
Ogląda profil użytkownika
piotr11
Zaawansowany

PostWysłany: 15 Cze 2011 23:12    Temat postu:

Witam Aga.

Sprawa jeśli chodzi o regres to każda firma ubezpieczeniowa może ale nie musi taki regres zastosować wobec sprawcy. To zależy od wielu czynników.
Kwestia konkretnie odnoszac się do zdarzenia o którym piszesz to jest kilka ważnych pytań:
- czy pijany sprawca miał żonę i dzieci (istnieje możliwość regresu na żonie lub dzieciach )
- czy mieszkał z rodzicami ( w tej sytuacji to zależy od wielu dodatkowych pytań )
- czy ewentualnie żył sam ( ta sytuacja jest bezpieczna, bo nie ma na kim zastosować regresu).

Napisz trochę więcej to dam szersze informacje.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: