Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
Prosze o poradę w sprawie odszkodowania.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Antoni
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 17:40    Temat postu: Prosze o poradę w sprawie odszkodowania.

Odszkodowanie...
Witam wszystkich forumowiczów. Widzę, że wiele ciekawych rzeczy można się u Was dowiedzieć, ale mimo to mam prośbę o udzielenie mi kilku odpowiedzi jeśli to możliwe.
Moja sprawa jest o tyle trudna, że nie wiem jak pomóc osobie która została potrącona ( piesza ) na nieoznaczonym przejściu prze jezdnie chodź jest to miejsce w którym wszyscy z tego osiedla się w ten sam sposób przemieszczają( najbliższe pasy są 300 metrów dalej a jest to skrót do hipermarketu.
Sytuacja ma się tak, że policja leżącej córce w szpitalu podsunęła mandat do podpisania strasząc, że tak będzie lepiej dla niej. Ona nie szła sama ma dwóch świadków, którzy wyraźnie nie byli przesłuchani a chcą zeznawać że kierowca jechał z niedozwoloną prędkością i gdy wszyscy razem przechodzili nie widzieli tego auta a był wieczór i na pewno byłoby go widać chociażby po światłach.
Czy w tej sytuacji mogę odwołać się do prokuratury o ponowne postępowanie w tej sprawie, aby uwzględnili świadków i powołali biegłego od rekonstrukcji zdarzeń.
Z góry ...
Dzięki za wskazówki.
Darek
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 17:47    Temat postu: Odszkodowanie cd...

Witam Antoni.
Sam kiedyś miałem przepychanki, co prawda chodziło o mniej poważną sprawę bo o samochód to tamta sytuacja trochę mnie wyszkoliła w zakresie prawa i możliwości.
Jak najbardziej ma do tego prawo Twoja córka aby się odwołać tym bardziej że wyraźnie widać zaniedbania w postępowaniu policjantów i w takiej sytuacji mając nowe dowody w sprawie bądź tak jak wspomniałeś nie uwzględnienie świadków to śmiało zgłaszaj to do prokuratury w formie podania w dwóch egzemplarzach ( jeden dla Ciebie zwrotnie z datą i podpisem). Są duże szanse że w tej sytuacji można wybronić Twoją córkę ...
Czy miała poważne obrażenia?
I czy chcecie się starać o odszkodowanie?
Antoni
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 18:06    Temat postu: Odszkodowania...

Dzięki bardzo za szybką interwencję.
Tak interesuje nas odszkodowanie tym bardziej że córka ma 20 lat i całe życie przed sobą a poważnie ją poturbował kierowca.

Co może się wydarzyć jak sprawę skierujemy do prokuratury?
Czy jak będzie współwina to też się należy odszkodowanie?
Darek
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 18:14    Temat postu: Odszkodowanie cd...

Witam .
Fajnie, że w tym samym momencie się spotkaliśmy na forum.
Sporawa dla mnie aż tak nie jest oczywista.
Twojej córce od strony prawa nic nie grozi a jedynie może udowić że nie ma całkowietej winy po jej stronie a w związku z tym i nalężęć się bedzie jej odszkodowanie tylko z tego co wiem to pomniejszone, o ile to nie wiem, ale to ita lepsza opcja niz na ten moment...
Nie macie nic do stracenie...
W takich sprawach dobrze jakbyś się podpytał u prawnika...
Antoni
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 18:22    Temat postu: odszkodowania...

Dzięki jeszcze raz Darku.
Bardzo pomagasz Nam w tej sytuacji i dałeś dużo wiary w to, że nie jest tak źle jak to wyglądało na początku.
Na pewno chciałbym się skontaktować się z prawnikiem, tylko moja sytuacja finansowa w rodzinie nie jest za dobra a konsultacje też kosztują...!
Może mi wskażesz do kogo mogę się zwrócić w tej sytuacji, choć nie wiem czy ktoś mi będzie chciał pomóc w tej sytuacji za darmo!!!
Darek
Początkujący

PostWysłany: 22 Mar 2009 18:27    Temat postu: Odszkodowanie cd...

Antoni na tym forum jest kontakt do moderatora tego forum, a to forum współpracują z firmą, która specjalizuje się w takich sprawach i za konsultacje nie biorą kasy.
Dzwoń do niego bądź napisz.
Antoni udostępniłem tobie mojego e-maila prywatnego więc jak chcesz pogadać to napisz na moj adres bo ja muszę już uciekać .
Pozdrawiam Ciebie i czekam na kontakt.
jan54
Początkujący

PostWysłany: 29 Mar 2009 00:19    Temat postu:

Najlepiej spytać o poradę ekspertów. My możemy wyjasnić, ale nie zawsze będzie to fachowa opinia.
Radziłbym skontaktowac się z którymś z konsultantów z firmy EuCO, gdyż jest to najbardziej kompetentna firma w tego typu sprawach.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 29 Mar 2009 23:07    Temat postu:

Dobry wieczór.
Nasza firma ściśle współpracuje z firmą EuCO, jeżeli byłby Pan zainteresowany powierzeniem nam sprawy Pańskiej córki, to chętnie zajmiemy sie tą sprawą.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: