| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Karolcia Początkujący
|
Wysłany: 03 Kwi 2009 14:02 Temat postu: potracona piesza... |
|
|
Witam forumowiczow.
Jestem piesza, ktora zostala potracona na drodze wiejskiej przez samochod. Kierowca zatrzym sie i spytal czy wszystko ok. ja powiedzialam ze tak i podwiozl mnie do domu. Na drugi dzien zaczela bolec mnie szyja i glowa oraz mocno spuchlo mi kolano. do kirowcy mam nmer telefonu i adres. Co mogę zrobic w tej sytuacji . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewa Początkujący
|
Wysłany: 03 Kwi 2009 14:52 Temat postu: |
|
|
Cześć Karolcia.
Ja na Twoim miejscu poszłabym na policję i zgłosiła potrącenia. Masz dane kierowcy, więc funkcjonariusze będą mogli przesłuchać kierowcę. _________________ Ewa |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarek Początkujący
|
Wysłany: 03 Kwi 2009 14:58 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Ewa spokojnie, po co od razu iść na policję. Jak kierowca, który potrącił Karolcię był tak uprzejmy i podwiózł ją do domu, to może powinna Karolcia zadzwonić do tego kierowcy i powiedzieć mu o następstwach tego wypadku, może facet przyjedzie i się przyzna na policji? _________________ Jarek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bogdan Początkujący
|
Wysłany: 03 Kwi 2009 15:26 Temat postu: |
|
|
Cześć.
Dzielicie skrórę na niedziedziu, może niech Karolcia opisze jak doszło do potrącenia, wtedy będzie bardziej jasne, kto jest sprawcą tego wypadku i będzie jesne, czy ciągać tego kierowcę. _________________ Bogdan |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 07 Kwi 2009 16:52 Temat postu: Re: potracona piesza... |
|
|
| Karolcia napisał: | Witam forumowiczow.
Jestem piesza, ktora zostala potracona na drodze wiejskiej przez samochod. Kierowca zatrzym sie i spytal czy wszystko ok. ja powiedzialam ze tak i podwiozl mnie do domu. Na drugi dzien zaczela bolec mnie szyja i glowa oraz mocno spuchlo mi kolano. do kirowcy mam nmer telefonu i adres. Co mogę zrobic w tej sytuacji . |
Dzień dobry.
By móc zgłosić szkodę do towarzystwa ubezpieczeniowego, musiałaby Pani mieć rozpoznanie lekarskie z wizyty w szpitalu lub przychodni z wpisem lekarza stwierdzającym iż obrażenia Pani spowodowane są potrąceniem przez samochód.
Ma Pani numer telefonu telefonu i adres sprawcy, może Pani do niego zadzwonić i spytać, czy przyznaje się do spowodowania tego potrącenia i czy sporządziłby stosowne oświadczenie do wypadku, którym był sprawcą. Gdyby miała Pani takie oświadczenie to mogłaby się Pani udać z nim na policję i zgłosić potrącenie.
Gdyby byli świadkowie tego zdarzenie to powinna też Pani zgłosić to na policji.
Gdy te wszystkie warunki będą spełnione to są podstawy do zgłoszenia szkody w towarzystwie ubezpieczeniowym sprawcy wypadku. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Astratus Początkujący
|
Wysłany: 16 Sie 2010 10:11 Temat postu: |
|
|
| Nie ważne kto jest winny. Mogłaś jechać pijana, wtargnąć na jezdnie, zostać potrącona a i tak należy Ci sie odszkodowanie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hagner Początkujący
|
Wysłany: 19 Paź 2010 22:26 Temat postu: |
|
|
Witam,
Proponuję w powyższej sytuacji aby skontaktować się z firmą która w takich i innych okolicznościach na pewno moze pomóc. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|