Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
potracona piesza...

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolcia
Początkujący

PostWysłany: 03 Kwi 2009 14:02    Temat postu: potracona piesza...

Witam forumowiczow.
Jestem piesza, ktora zostala potracona na drodze wiejskiej przez samochod. Kierowca zatrzym sie i spytal czy wszystko ok. ja powiedzialam ze tak i podwiozl mnie do domu. Na drugi dzien zaczela bolec mnie szyja i glowa oraz mocno spuchlo mi kolano. do kirowcy mam nmer telefonu i adres. Co mogę zrobic w tej sytuacji .
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ewa
Początkujący

PostWysłany: 03 Kwi 2009 14:52    Temat postu:

Cześć Karolcia.
Ja na Twoim miejscu poszłabym na policję i zgłosiła potrącenia. Masz dane kierowcy, więc funkcjonariusze będą mogli przesłuchać kierowcę.
Jarek
Początkujący

PostWysłany: 03 Kwi 2009 14:58    Temat postu:

Cześć.
Ewa spokojnie, po co od razu iść na policję. Jak kierowca, który potrącił Karolcię był tak uprzejmy i podwiózł ją do domu, to może powinna Karolcia zadzwonić do tego kierowcy i powiedzieć mu o następstwach tego wypadku, może facet przyjedzie i się przyzna na policji?
Bogdan
Początkujący

PostWysłany: 03 Kwi 2009 15:26    Temat postu:

Cześć.
Dzielicie skrórę na niedziedziu, może niech Karolcia opisze jak doszło do potrącenia, wtedy będzie bardziej jasne, kto jest sprawcą tego wypadku i będzie jesne, czy ciągać tego kierowcę.
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 07 Kwi 2009 16:52    Temat postu: Re: potracona piesza...

Karolcia napisał:
Witam forumowiczow.
Jestem piesza, ktora zostala potracona na drodze wiejskiej przez samochod. Kierowca zatrzym sie i spytal czy wszystko ok. ja powiedzialam ze tak i podwiozl mnie do domu. Na drugi dzien zaczela bolec mnie szyja i glowa oraz mocno spuchlo mi kolano. do kirowcy mam nmer telefonu i adres. Co mogę zrobic w tej sytuacji .

Dzień dobry.

By móc zgłosić szkodę do towarzystwa ubezpieczeniowego, musiałaby Pani mieć rozpoznanie lekarskie z wizyty w szpitalu lub przychodni z wpisem lekarza stwierdzającym iż obrażenia Pani spowodowane są potrąceniem przez samochód.
Ma Pani numer telefonu telefonu i adres sprawcy, może Pani do niego zadzwonić i spytać, czy przyznaje się do spowodowania tego potrącenia i czy sporządziłby stosowne oświadczenie do wypadku, którym był sprawcą. Gdyby miała Pani takie oświadczenie to mogłaby się Pani udać z nim na policję i zgłosić potrącenie.
Gdyby byli świadkowie tego zdarzenie to powinna też Pani zgłosić to na policji.
Gdy te wszystkie warunki będą spełnione to są podstawy do zgłoszenia szkody w towarzystwie ubezpieczeniowym sprawcy wypadku.
Astratus
Początkujący

PostWysłany: 16 Sie 2010 10:11    Temat postu:

Nie ważne kto jest winny. Mogłaś jechać pijana, wtargnąć na jezdnie, zostać potrącona a i tak należy Ci sie odszkodowanie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
hagner
Początkujący

PostWysłany: 19 Paź 2010 22:26    Temat postu:

Witam,
Proponuję w powyższej sytuacji aby skontaktować się z firmą która w takich i innych okolicznościach na pewno moze pomóc.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: