| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
seban167 Początkujący
|
Wysłany: 01 Sty 2010 15:37 Temat postu: odszkodowanie za śmierć dziadków |
|
|
| W ubiegłym roku w wypadku samochodowym zginęli moi dziadkowie (oboje jako pasażerowie). Mieszkali ze mną. Jakie kroki należy podjąć, abym mógł uzyskać jakieś odszkodowanie czy zadośćuczynienie? Czy mogę zwrócić się bezpośrednio do ubezpieczyciela sprawcy wypadku (znam nazwę tej firmy)? Czy to w ogóle jest możliwe, czy raczej konieczne jest wstąpienie na drogę sądową? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 03 Sty 2010 19:15 Temat postu: |
|
|
Witam.
Podaj więcej szczegółów odnośnie relacji Twojej z dziadkami:
- czy byli zameldowani
- czy opiekowałeś się nimi itd.
Trzeba sporo dokumentów zebrać aby Twój związek emocjonalny i ewentualne straty w dochodach domu po śmierci dziadków.
Pozdrawiam. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
seban167 Początkujący
|
Wysłany: 03 Sty 2010 21:37 Temat postu: |
|
|
| dziękuję bardzo za odpowiedź. Dziadkowie byli zameldowani w naszym wspólnym domu. Po śmierci mojej mamy kilka lat temu pomagali mi i ojcu (który był ich zięciem) w prowadzeniu domu i małego gospodarstwa. Nasze relacje były bardzo dobre, bardzo przeżyliśmy ich śmierć. Nawiedzali nas przedstawiciele różnych firm walczących o odszkodowania, ale nie wzbudzali naszego zaufania. Bardzo proszę o więcej informacji lub o podpowiedź gdzie możemy się dowiedzieć czegoś więcej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 05 Sty 2010 23:16 Temat postu: |
|
|
Witam.
Proponuje skontaktować się ze specjalistą z forum pod numerem podanym na stronie, bądź przesłanie swojego telefonu kontaktowego na e-mail forum.
Pozdrawiam. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
seban167 Początkujący
|
Wysłany: 08 Sty 2010 20:48 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedzi, bardzo mi pomogły  |
|