Wysłany: 30 Gru 2011 21:58 Temat postu: Odszkodowanie
Witam!!!Kilka dni temu miałam kolizję,auto prowadziłam ja obok siedziała moja szwagierka,a syn siedział z tyłu zapięty w foteliku.Na szczęście nic poważnego (jak na tamtą chwilę)się nie stało więc wraz ze sprawcą spisaliśmy oświadczenie zmieniliśmy moją oponę i rozjechaliśmy się.Jednak w drodze do domu moja szwagierka zaczeła narzekać na ból szyi i karku.Wieczorem doszedł ból kręgosłupa,ból stał się nie do wytrzymania i na drugi dzień udała się do lekarza,który stwierdził uraz.Czy ma ona szansę na odszkodowanie w tej sytuacji. Dodam że w oświadczeniu nie wymieniliśmy uczestników zdarzenia.
Wysłany: 02 Sty 2012 19:12 Temat postu: Re: Odszkodowanie
... Czy ma ona szansę na odszkodowanie w tej sytuacji. Dodam że w oświadczeniu nie wymieniliśmy uczestników zdarzenia...
Witam.
Jak najbardziej należy się odszkodowanie. Stroną poświadczającą jej uczestnictwo może być Pani ( w formie pisemnej ). Ważne aby w dokumentach medycznych była informacja, że jest to uraz w wyniku zdarzenia z dnia ..... ( należy o to poprosić lekarza - WAŻNE ! ). Na koniec jeśli ma Pani telefon do sprawcy, to należy poprosić go o to samo, aby w formie pisemnej poświadczył iż widział innych uczestników zdarzenia w Pani aucie. To taka kropka nad " i ", gdyż TU będzie prosiło sprawcę o potwierdzenie zaistniałego zdarzenia poprzez osobiste wstawiennictwo w oddziale lub poprzez formularz korespondencyjnie (mimo iż napisaliście Państwo oświadczenie ).
Proszę o szczegółowe informacje odnośnie stanu zdrowia to będę mógł udzielić więcej informacji lub kontakt telefoniczny ( w górnym lewym rogu ). _________________ Z poważaniem.
Administrator Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach