| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Szczepan Początkujący
|
Wysłany: 29 Paź 2009 01:01 Temat postu: Odmowa wypłacenia odszkodowania... |
|
|
Witam.
Opisze w skrócie cała moją historię...
21 marca br. jechałem z miejscowości A do miejscowości B z rodziną ojciec matka brat. Brat kierował moim autem na łuku drogi wpadł w wyrwę głębokości (10.5 cm) stracił przyczepność i uderzył w drzewo. Licznik zatrzymał się na 55km/h znak przy drodze ograniczający do 60km/h. Ranni zostali brat ojciec matka zabrani karetkami mi nic się nie stało. Policja wystawiła bratu mandat on go nie przyjął ....
Po kilku dniach po ustaleniu właściciela drogi wystąpiłem do niego o odszkodowanie za zniszczone auto... Właściciel przekazał sprawę do ubezpieczyciela który po kilku pismach przysłał mi pismo z odmową wypłaty odszkodowania. jego głównym argumentem było to że właściciel drogi wiedział o wyrwie od 2 marca i jej nie naprawił ani zabezpieczył. ubezpieczyciel podpisał z właścicielem klauzule w umowie że jest zobowiązały do usunięcia w ciagu 12 godzin zagrożenia na drodzepo w innym przypadku odstępuje od umowy...
Moje pytanie brzmi czy jest zgodne z prawem podpisanie takiej umowy OC z taką klauzulą ?
oto pismo: http://loco33.fotosik.pl/albumy/566990-58.html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 31 Paź 2009 12:18 Temat postu: |
|
|
Witam Pana.
Poruszona przez Pana sprawa wymaga głębszej analizy. Proszę się zapoznać z treścią maila, którego do Pana wysłaliśmy.
Pozdrawiam. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|