Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
obniżenie kosztorysu naprawy i wypłaty odszkodowania

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aniadab14
Początkujący

PostWysłany: 04 Wrz 2009 12:13    Temat postu: obniżenie kosztorysu naprawy i wypłaty odszkodowania

Witam bardzo proszę o pomoc. W lipcu miałam kolizję drogową. Znany jest sprawca szkody, była policja. Szkodę zgłosiłam w ubezpieczalni sprawcy szkody Allianz. Na drugi dzień odbyły się oględziny. Samochód jest roczny na gwarancji więc zmuszona byłam odstawić go do serwisu w celu naprawy samochodu. Niestety firma Alianz nie ma podpisanej umowy z tym serwisem więc dowiedziałam się, że kwotę za naprawę muszę zapłacić ja aby odebrać samochód. W zleceniu serwisu jest jasno napisane, że jeżeli nie odbiorę naprawionego auta w terminie to będą naliczane koszty parkingu. Aby otrzymać wypłatę odszkodowania musiałam przedstawić firmie Alianz orginał faktury za naprawę samochodu. Kiedy samochód podstawiłam do naprawy otrzymałam od serwisu kalkulację naprawy oraz fakturę, aby wysłać do ubezpieczalni. Po kilku dniach pożyczyłam pieniążki aby zapłącić za naprawę samochodu i odebrałam auto. W tym czasie otrzymałam odpowiedz od Alian że nie zgadzają się z kalkulacją wystawioną przez serwis i obniżyli mi kwotę wypłaty odszkodowania o 200 zł. Proszę o odpowiedz czy mają prawo obniżyć mi wypłatę kwoty, którą musałam zapłacić za naprawę samochodu. Z góry dziękuję za szybką odpowiedz
Darek
Początkujący

PostWysłany: 05 Wrz 2009 00:32    Temat postu:

To nieźle Ciebie załatwili
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: