| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
paka Początkujący
|
Wysłany: 27 Maj 2009 11:44 Temat postu: nieszczęśliwy wypadek w pobliżu domu |
|
|
Witam serdecznie,
otóż chciałem się zapytać, co muszę mieć, jakie dokumenty, czy ksero czy oryginał, żeby dostać odszkodowanie z PZU. Uczę się w liceum ogólnokształcącym i dostałem taki dokument z sekretariatu: "Potwierdzenie zbiorowego ubezpieczenia przez Ubezpieczającego". Są tam moje dane, numer i seria polisy NWW.
Na razie mam kartę wypisową ze szpitala, 2 zdjęcia, i opisy z USG.
Co jest jeszcze potrzebne?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 27 Maj 2009 15:11 Temat postu: |
|
|
Napisz najpierw co sie stało aby móc odpowiedzieć na Twoje pytanie... _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 27 Maj 2009 15:12 Temat postu: |
|
|
szczegołowo oczywiście i po czyjej stronie była wina
WAŻNE !!! _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
paka Początkujący
|
Wysłany: 28 Maj 2009 10:11 Temat postu: |
|
|
| Wina była po mojej stronie. Grałem z kuzynem w piłkę i wpadła nam na dość niski dach. Jak schodziłem, powoli się opuszczając, chciałem postawić nogę na parapecie, ale ręce nie wytrzymały i spadłem na rurkę podtrzymującą trzepak kroczem. Na karcie wypisowej pisze: "obrzęk i krwiak moszny pourazowy i podejrzenie urazu lewego jądra". |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 28 Maj 2009 18:32 Temat postu: |
|
|
Czy wzywana była policja lub karetka na miesce zdarzenia? _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
paka Początkujący
|
Wysłany: 28 Maj 2009 19:33 Temat postu: |
|
|
nie, ale od razu pojechałem samochodem do szpitala z rodzicami.
Dzisiaj byłem w PZU i powiedzieli, że najpierw mam zadzwonić lub przez internet wypełnić formularz o wypadku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
piotr11 Zaawansowany
|
Wysłany: 28 Maj 2009 23:24 Temat postu: |
|
|
Jak bedziesz z rodzicami wypełniał formularz to uwzględnij świadków tego zdarzenia dzieląc ich na pośrednich i bezpośrednich,oczywiście przekazując ksero dokumentow medycznych. Niestety kwoty gwarantowane w polisach szkolonych z tytulu NW są niskie więc nie licz na duże pieniądze.
Jest to sprawa prosta i nie musisz sie martwić jakie dokumenty należy zlożyc. Te co masz + oświadczenia świadków wystarczą. Jeśli ubezpieczyciel uzna że to nie wystarczy to wskaże Tobie co jeszcze potrzebuje.
Pozdrawiam. _________________ Pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|