|
Pomagając innym pomagasz sobie
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
asia Początkujący
|
Wysłany: 14 Kwi 2009 17:39 Temat postu: jakie mam prawo |
|
|
witam 2 tygodnie temu mialam wypadek nan nartach w austrii,okazalo sie ze mam zerwane wiezadlo krzyowe przednie,niestety nie zabrano mnie do szpitala tylko do miejscowego lekarza ktory zaopatrzyl mnie w kule.jestem ubezbieczona od nieszczesliwych wypadkow przez 2 ubezpiczalnie w tym jedno ubezpieczenie specjalnie bylo wukupione na narty.moje pytanie jest takie czy moge sie starac o odszkodowanie z obu ubezpieczalni i czy ubezpieczalnie pokryja moje leczenie a dokladnie operacje ktora przeszlam w polsce w prywatnej klinice oraz rehabilitacje. i w jaki sposob powinam zbierac cala dokumentacje w celu ubiegania sie pozniej o pokrycie kosztow.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Andrzej Administrator
|
Wysłany: 14 Kwi 2009 18:16 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry.
Mam kilka pytań:
- czy stok był prawidłowo przygotowany?
- czy byli świadkowie Pani wypadku?
Warto przyjrzeć się Ogólnym Warunkom Ubezpieczenia na narty zawartym między Panią, a Towarzystwem Ubezpieczeniowym, w nim będą zawarte zapisy dotyczące kosztów, które w razie wypadku Towarzystwo Ubezpieczeniowe zobowiązało się pokryć, a mogły to być koszty:
- obsługi ambulatoryjnej Pani po wypadku,
- transportu po wypadku,
- dalszego leczenia,
- rehabilitacji urazu, który powstał w czasie wypadku.
Przez Towarzystwo Ubezpieczeniowe, będzie określony Pani procentowy uszczerbek na zdrowiu i proporcjonalnie do kwoty ubezpieczenia na jakie była zawarta polisa zostanie Pani wypłacone odszkodowanie.
Dokumenty, które powinna Pani zebrać to:
- wszystkie dokumenty porad, operacji i zabiegów lekarskich, w tym rehabliltacji
- wszystkie dokumenty obrazujące koszty poniesione przez Panią w/z z dojazdami w Austrii i w Polsce na leczenia, konsultacje i rehabilitację
- zeznania świadków Pani wypadku.
Firma EuCO z którą ściśle współpracujemy, nie zajmuje się odszkodowaniami z tytułu nieszcześliwych wypadków, ale gdyby miała Pani jeszcze jakiekolwiek pytania odnośnie w/w wypadku to proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy. _________________ Andrzej |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|