Logo

Telefony kontaktowe:

+ 48 506 196 785
Fax 022 292 37 00

E-mail:
biuro@forum-osob-poszkodowanych.pl

Pomagając innym pomagasz sobie
jak uzyskać odszkodowanie bez numeru polisy sprawcy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
spokojna
Początkujący

PostWysłany: 21 Kwi 2009 16:09    Temat postu: jak uzyskać odszkodowanie bez numeru polisy sprawcy

Witam! W lutym miałam stłuczkę - samochód za mną "wjechał" mi w zderzak. Wyglądało to banalnie, poszliśmy na ugodę. Pan naprawił samochód, ale po kilku dniach okazało się, że mam uraz kręgosłupa szyjnego. Od 2 miesięcy jestem na zwolnieniu. Problem w tym, że oświadczenie sporządziliśmy po kilku dniach (to moja pierwsza stłuczka), a sprawca, który był służbowym samochodem już nie pracował w tej firmie. Nie ma na oświadczeniu polisy OC sprawcy, jest tylko numer rejestracyjny samochodu. Jak mogę dochodzić odszkodowania z tytułu uszczerbku na zdrowiu - dystorsja kręgosłupa szyjnego, bóle i zawroty głowy - kołnierz ortopedyczny, rehabilitacja i leki na razie nie dają żadnego efektu. Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ekspert
Średnio zaawansowany

PostWysłany: 22 Kwi 2009 08:37    Temat postu:

A co wpisaliście w oświadczeniu, skoro sprawca dobrowolnie naprawił szkodę?
Powrót do góry
spokojna
Początkujący

PostWysłany: 22 Kwi 2009 09:41    Temat postu: odp

Oswiadczenie bylo sporzadzone po kilku dniach, tak na wszelki wypadek. Niestety, nie bylo mozliwosci, zeby spisac numer polisy sprawcy, bo juz nie pracowal i nie posiadal sluzbowego auta. A w oswiadczeniu jest opis kolizji, dane personalne uczestnikow, numery rej. pojazdow i oswiadczenie o winie. To moja pierwsza stluczka i troche stracilam glowe. Teraz okazuje sie, ze stluczka nie byla tak banalna, bo samochod jest OK, tylko ja nie.
Powrót do góry
Ekspert
Średnio zaawansowany

PostWysłany: 22 Kwi 2009 10:13    Temat postu:

W takim razie wystąp do firmy właściciela pojazdu o podanie numeru polisy OC, powołując się na fakt, że wyrządzono Ci szkodę i zamierzasz dochodzić odszkodowania.

Jeśli nie zechcą podać, trzeba będzie zwrócić się do UFG o podanie tego typu informacji.
Powrót do góry
spokojna
Początkujący

PostWysłany: 22 Kwi 2009 11:06    Temat postu: odp

Dzwonilam do firmy kilka razy, ale jakos nie moge od nich wydobyc tego numeru. Albo kogos nie ma, albo czekaja na prawnika. Czyli typowe odwlekanie. A co to jest UFG? (niestety, nie mam zadnego doswiadczenia w sprawach odszkdowan). Serdecznie dziekuje za dotychczasowe zaiteresowanie
Powrót do góry
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 22 Kwi 2009 11:14    Temat postu:

Dzień dobry.

Przy znanych danych jakie są w Pani posiadaniu, nie będzie problemu z ustaleniem danych potrzebnych do ubiegania się o odszkodowanie. Z opisu, który Pani przedstawiła jesteśmy prawie pewni, iż są podstawy do tego by ubiegać się o odszkodowanie, a prawdopodobnie i zadośćuczynienie za ból i cierpienie. By być pewnym, czy i w jakiej wielkości będzie się Pani należeć odszkodowanie musielibyśmy poznać więcej szczegółów Pani wypadku, Pani obecnego staniu zdrowia i leczenia po wypadku. Prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny w celu doprecyzowania szczegółów, może też Pani podać w mailu kontakt telefoniczny do siebie, a wtedy postaramy się oddzwonić do Pani w jak najkrótszym czasie.
Ściśle współpracujemy z Europejskim Centrum Odszkodowań - liderem w brażny odszkodowawczej w Polsce. Konsultacja z naszym przedstawicielem jak i ocena Pani sprawy przez naszą Kancelarię Prawnę stopnia Pani uszczerbku na zdrowiu jak i podanie orientacyjnej należnej Pani kwoty odszkodowania jest bezpłatna. Gdyby chciała Pani powierzyć nam swoją sprawę, prowizję za prowadzeniu Pani sprawy zarówno w postępowaniu przedsądowym, jak i ewentualnym postępowaniu sądowym dotyczącym Pani sprawy, pobieramy po uzyskaniu ostatecznej kwoty należnego Pani odszkodowania.
Andrzej
Administrator

PostWysłany: 22 Kwi 2009 11:24    Temat postu:

UFG - Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Osób Poszkodowanych w Wypadkach Strona Główna -> Prawo i odszkodowania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: