vanraven Początkujący
|
Wysłany: 30 Gru 2010 20:24 Temat postu: Czy błąd lekarza = brak odszkodowania? |
|
|
Dzień dobry!
W sierpniu ucierpiałam w wypadku samochodowym. Samochód prowadziła koleżanka, ja byłam pasażerką. Wszystko miało miejsce ok. 200km od mojego miejsca zamieszkania.
Byłam jedyną poszkodowaną i po zdarzeniu zostałam odwieziona do szpitala, w którym lekarze stwierdzili tylko stłuczenia. Efektem czego policja zapisała w dokumentach zdarzenie jako kolizję, a nie wypadek, ponieważ nie było szkody na zdrowiu (tzn tak twierdzili lekarze ze szpitala w mieście w którym doszło do zdarzenia)
Następnego dnia, w mieście zamieszkania udałam się do szpitala (bo ból był nie do zniesienia) i okazało się, że doszło do złamania trzonu łopatki (okazało się, że poprzedni lekarze nie zauważyli złamania na zdjęciu rentgenowskim). Czy w takiej sytuacji mogę się ubiegać o odszkodowanie?
Policjant z mojego miasta powiedział, że skoro w dokumentach jest zapisana kolizja, a nie wypadek to zakład ubezpieczeniowy uzna, że nie mam podstaw by ubiegać się o odszkodowanie, a uraz prawdopodobnie powstał w innych okolicznościach (np wracając z miejsca wypadku do domu miałam kolejny wypadek, lub po prostu przewróciłam się na schodach pod domem)
Proszę o radę, |
|